צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

פסטיה פרגית

שידוך בין עלי סיגר, נתחי פרגית והרבה פירות יבשים הוא חתיכת חגיגה מתקתקה, מפנקת וקראנצ'ית בתוך הפה. קבלו פסטיה מרוקאית ומשודרגת שתמלא את המטבח בניחוחות נעימים במיוחד

פנינה טורנה | מאסטר שף VIP | פורסם 15/02/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 בצלים

1/2 כפית כורכום

10 שזיפים מיובשים מגולענים

10 משמשים מיובשים

6 פרגיות עוף

1/2 1 כוס ציר עוף

1 כף דבש

כפית קינמון

מלח

פלפל

עלי סיגר

אופן ההכנה:

1 במחבת גדולה מטגנים בצלים עד להזהבה. מוסיפים כורכום, שזיפים מיובשים ומשמשים מיובשים. מטגנים חמש דקות ומוסיפים את הפרגיות. מטגנים עוד כעשר דקות.

2 בסיר נפרד מוזגים את ציר העוף. מוסיפים דבש, קינמון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים כפות מהנוזל למחבת עם הפרגיות.

3 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים תחתית של תבנית קפיצית של עוגה, מניחים עלה סיגר ועליו מורחים שמן ומוסיפים עלה נוסף ושוב משמנים. מסננים את כל הנוזלים מתערובת הפרגיות, חותכים את הפרגיות לרצועות דקות (לא לטחון) ומסדרים בתוך עלי הסיגר. סוגרים את הכל בעוד עלה משומן. מכניסים לתנור לחצי שעה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.