צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

עוף בסיר - ארוחה שלמה במנה אחת

כמה אנחנו אוהבים סירים שמחזיקים בתוכם ארוחה שלמה ומלאה. ובמקרה הזה גם השילוב של התבלינים עושה לנו את זה לגמרי, אז אנחנו בכלל מרוצים. סיר, עוף, אורז - ככה עושים את זה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 27/08/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

7 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים), בלי עור

שמן זית, לטיגון

כוס וחצי אורז בסמטי

בצל, קצוץ

2 שיני שום, פרוסות

2 מחטי ציפורן

כוכב אניס אחד

2 עלי דפנה

מקל קינמון

3 תרמילי הל

כפית גדושה כורכום

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 ממליחים ומפלפלים את חלקי העוף ומטגנים בסיר עם שמן זית עד להשחמה יפה מכל הצדדים.

2 מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים.

3 מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים תבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות, עד שהעוף רך.

4 מוסיפים את האורז, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהאורז מוכן.

עוף בסיר. מנה שהיא ארוחה (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
עוף בסיר. מנה שהיא ארוחה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

** מי שמעדיפים את העוף עם העור כמובן יכולים להשאיר אותו.