קציצות עוף פיקנטיות ברוטב פלפלים, עגבניות וחומוס
הקציצות העסיסיות האלה שוחות ברוטב עשיר וחריף בדיוק במידה שתבחרו. ואחרי שתורידו את הסיר מהאש, תתארגנו על אורז לבן, לחם רך או חלה טרייה. כי משהו צריך לספוג את כל הטעמים האלה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון (אפשר לשלב עם טחון הודו נקבה)
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1 צרור כוסברה, קצוץ דק
צרור עלי כרפס, קצוצים דק
3 בצלים בינוניים, מגוררים וסחוטים
1 פלפל אדום מתוק, קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף או מתוק, קצוץ דק
6 כפות פירורי לחם
1 ביצה (L)
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור
רבע כף אבקת מרק עוף (לא חובה)
רבע כף כורכום
לרוטב:
3 כפות שמן
2-3 פלפלים ירוקים חריפים (או מתוקים, לפי הטעם)
1-2 פלפל צ’ילי אדומים (לאוהבי חריף במיוחד)
4-5 שיני שום, כתושות
1 חבילת פלפלוני טינקרבל קטנים וצבעוניים, חצויים
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים או משומרים)
1 כף פפריקה מתוקה
רבע כף פפריקה חריפה
חצי כפית צ’ילי יבש טחון (לא חובה)
מלח לפי הטעם
3 עגבניות, מגורדות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות (100 גרם)
1 צרור שלם כוסברה קצוצה
רבע צרור שמיר, קצוץ
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות עד שהתערובת אחידה.
2 נותנים לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 יוצרים קציצות עגולות ויפות.
5 אופים את הקציצות במשך 10-15 דקות כדי שיתייצבו (אם משתמשים בקציצות קפואות אפשר להכניס ישירות לרוטב).
6 מחממים שמן בסיר רחב.
7 מוסיפים את הפלפלים החריפים והצ’ילי ומטגנים היטב.
8 מוסיפים שום, מטגנים קלות.
9 מוסיפים את פלפלוני הטינקרבל. ממשיכים לטגן עד שהם מתרככים מעט.
10 מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים.
11 מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה, צ’ילי ומלח. מטגנים מעט לפתיחת טעמי התבלינים.
12 מוסיפים את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות. מטגנים ומצמצמים עד שהרוטב סמיך ומבריק.
13 מוסיפים כוסברה ושמיר קצוצים, מטגנים דקה-שתיים עם הרוטב.
14 מניחים בזהירות את הקציצות האפויות בתוך הסיר עם הרוטב.
15 מוסיפים מים עד לשלושת רבעי גובה הקציצות. מביאים לרתיחה.
16 מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים חלקית ומבשלים 20-30 דקות.
17 כ-5 דקות לפני סיום הבישול מפזרים מעל כוסברה קצוצה.


בתיאבון!