צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוף בקראסט מלח
מנת עוף מרשימה, פשוטה וטעימה עם רוטב ירקרק שרק מוסיף
עופר בן אור, מסעדת באיירן | mako אוכל
| פורסם 30/08/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
עוף שלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו)
3 ק"ג מלח גס
4 חלבונים
1 כפית זרעי הל
2 כפיות כוסברה יבשה
2 ענפי רוזמרין יבשים
קליפה מגוררת מ-3 לימונים
לרוטב סוס ורט:
200 גרם מיונז
2.5 כפות שורש חזרת מגורד
מלח, לפי הטעם
חופן שמיר קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
5 כפות עירית קצוצה
400 גרם שמנת פרווה לא ממותקת (אם לא שומרים כשרות, עדיף קרם פרש)
קליפה מגוררת מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים את המלח, החלבונים, התבלינים, הרוזמרין וקליפת הלימון, עד שנוצרת עיסה אחידה.
3 עוטפים את העוף היטב בעיסה, כך שיהיה מכוסה באופן אחיד מכל הצדדים. אופים כשעה וחצי.
4 מכינים את הרוטב בזמן שהעוף בתנור: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבל רוטב ירוק סמיך.
5 מסירים את מעטה המלח בעזרת סכין מסור. מנגבים קצת במגבת מטבח ומחלקים את העוף למנות.
6 מגישים עם הרוטב ועם סלט עלים ירוק.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!