צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סטייק פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר

מנה נהדרת ומפוצצת בטעמים של פרגית מתובלת בסגנון אסייתי, עם שומשום, בצל ירוק ושעועית ירוקה. אורז לבן בצד - ויש לכם ארוחת צהריים שכל המשרד יקנא

בת חן דיאמנט | mako אוכל | פורסם 27/10/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

מעט שמן קנולה

5 יחידות סטייק פרגית, נקי משומן

רבע כפית פלפל לבן

קוביית שום קפוא

קוביית ג'ינג'ר קפוא

כף שומשום קלוי

כוס שעועית ירוקה מבושלת

2 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות, לקישוט

לרוטב:

4 כפות רוטב סויה

4 כפות יין לבן

4 כפות מירין

2 כפות סוכר חום דמררה

מיץ מתפוז גדול

אופן ההכנה:

1 שמים את כל חומרי הרוטב בקערה ומערבבים.

2 מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים כף שמן.

3  מתבלים את הפרגיות בפלפל לבן וצורבים אותן משני הצדדים על המחבת, דקה מכל צד, עד להשחמה. מוציאים ומניחים על מגש.

פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר - הכנה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר - הכנה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

4  מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה, כחצי דקה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הרוטב למחבת. מגבירים את הלהבה ומבשלים את הרוטב לצמצום, כ-3 דקות.

5 מחזירים את הפרגיות הצרובות ונותנים להן לספוג טעמים במחבת כדקה נוספת. 

6 מוסיפים את השעועית, מפזרים שומשום ומערבבים. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים עם אורז לבן.