סטייק פרגית בטריאקי, שום וג'ינג'ר
מנה נהדרת ומפוצצת בטעמים של פרגית מתובלת בסגנון אסייתי, עם שומשום, בצל ירוק ושעועית ירוקה. אורז לבן בצד - ויש לכם ארוחת צהריים שכל המשרד יקנא
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
מעט שמן קנולה
5 יחידות סטייק פרגית, נקי משומן
רבע כפית פלפל לבן
קוביית שום קפוא
קוביית ג'ינג'ר קפוא
כף שומשום קלוי
כוס שעועית ירוקה מבושלת
2 כפות בצל ירוק חתוך לטבעות, לקישוט
לרוטב:
4 כפות רוטב סויה
4 כפות יין לבן
4 כפות מירין
2 כפות סוכר חום דמררה
מיץ מתפוז גדול
אופן ההכנה:
1 שמים את כל חומרי הרוטב בקערה ומערבבים.
2 מחממים מחבת על אש גבוהה ומוסיפים כף שמן.
3 מתבלים את הפרגיות בפלפל לבן וצורבים אותן משני הצדדים על המחבת, דקה מכל צד, עד להשחמה. מוציאים ומניחים על מגש.
4 מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את השום והג'ינג'ר עד להזהבה קלה, כחצי דקה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הרוטב למחבת. מגבירים את הלהבה ומבשלים את הרוטב לצמצום, כ-3 דקות.
5 מחזירים את הפרגיות הצרובות ונותנים להן לספוג טעמים במחבת כדקה נוספת.
6 מוסיפים את השעועית, מפזרים שומשום ומערבבים. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים עם אורז לבן.