צילום׃ מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים

אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים (פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג')

מאכל אורז חגיגי מהמטבח העיראקי. מוגש בימי חול, שבת וחג, באירועים ובשמחות

רינה כהן | הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים | פורסם 11/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 חלקי עוף

1 כפית כורכום

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית פלפל שחור

1 כף מלח

2 כפות גדושות רסק עגבניות

4 כוסות אורז

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים

1 כוס צימוקים

1/2 כוס שקדים קלופים

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את חלקי העוף ושמים בסיר בינוני. מוסיפים את התבלינים ומים עד כיסוי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל כ-20 דקות. מוציאים את העוף ומניחים בקערה. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והאורז ומבשלים עד שהמים התאדו. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.

2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהזהיב. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן לסיר האורז, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.

3 מוסיפים את הצימוקים והשקדים למחבת החמה ומטגנים מעט.

4 מעבירים את האורז לקערה, מניחים מעל את העוף ומפזרים את השקדים והצימוקים.

* טיפ: כדי להדגיש את טעם העוף ולהשחים אותו אפשר לטגן את הנתחים לאחר הבישול במעט שמן עד שישחים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה