אורז אדום עם עוף, צימוקים ושקדים (פְּלָאוֹ אַחְמַר בְּגִ'יג')
מאכל אורז חגיגי מהמטבח העיראקי. מוגש בימי חול, שבת וחג, באירועים ובשמחות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6 חלקי עוף
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלח
2 כפות גדושות רסק עגבניות
4 כוסות אורז
2 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
1 כוס צימוקים
1/2 כוס שקדים קלופים
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את חלקי העוף ושמים בסיר בינוני. מוסיפים את התבלינים ומים עד כיסוי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל כ-20 דקות. מוציאים את העוף ומניחים בקערה. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והאורז ומבשלים עד שהמים התאדו. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
2 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהזהיב. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן לסיר האורז, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
3 מוסיפים את הצימוקים והשקדים למחבת החמה ומטגנים מעט.
4 מעבירים את האורז לקערה, מניחים מעל את העוף ומפזרים את השקדים והצימוקים.
* טיפ: כדי להדגיש את טעם העוף ולהשחים אותו אפשר לטגן את הנתחים לאחר הבישול במעט שמן עד שישחים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!