פילאף פרגיות ופירות מיובשים
תבשיל אורז עשיר מסורתי עם פירות יבשים, פרגיות, ירקות ועשבי תיבול
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
700 גרם נתחי פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצם), חתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 כוסות אורז בסמטי
400 גרם פירות יבשים שונים, חתוכים לגודל אחיד (כגון: צימוקים, חמוציות, משמשים, שזיפים)
1 כוס אפונה קפואה
1 כוס עשבי תיבול קצוצים (כגון: פטרוזיליה, שמיר, עירית)
3.5 כוסות מרק עוף צח
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף ראס אל חנות (תערובת תבלינים)
להגשה:
200 גרם פיצוחים קלויים (כגון: קשיו, לוז, שקדים, צנוברים)
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב את שמן הזית. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 5 דקות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית 15 דקות.
2 מוסיפים לסיר את יתר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
3 מסירים מהאש ומשהים 15 דקות. מערבבים את תכולת הסיר ומפזרים מעל את הפיצוחים. מגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!