צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל
פרגיות בתנור
עם המתכון הזה של ענת אלישע, בעשר דקות הכנה אתם מתארגנים על תבנית פרגיות עסיסיות וטעימות עם תוספת ירקות בילט-אין ברוטב מתקתק של תפוזים, סילאן וסויה. צריך יותר מזה לאמצע שבוע?
ענת אלישע | mako אוכל
| פורסם 12/12/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לתבנית:
600-700 גרם נתחי פרגית
4 יחידות שומר, שטוף ופרוס לרבעים
4 גזרים, קלופים ופרוסים למקלות עבים
ראש שום שלם
לרוטב:
מיץ מ-2 תפוזים סחוטים
כף חרדל דיז׳ון גרגירים
כף רוטב סויה כהה
כף רוטב סויה מתוקה
כף סילאן טבעי
כפית מלח ים אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס
כפית צ׳ילי גרוס (מתוק/חריף)
שליש כוס שמן זית.
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).
2 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את השומר, הגזר, הפרגיות והשום.
3 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
4 יוצקים את הרוטב מעל הפרגיות והירקות ומערבבים קלות.
5 מכניסים את התבנית לתנור לשעה ורבע או עד הזהבה עמוקה.
וכאן יש מתכונים לחנוכה
בתיאבון!