צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

פרגיות בתנור

עם המתכון הזה של ענת אלישע, בעשר דקות הכנה אתם מתארגנים על תבנית פרגיות עסיסיות וטעימות עם תוספת ירקות בילט-אין ברוטב מתקתק של תפוזים, סילאן וסויה. צריך יותר מזה לאמצע שבוע?

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 12/12/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 141 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית:

600-700 גרם נתחי פרגית

4 יחידות שומר, שטוף ופרוס לרבעים

4 גזרים, קלופים ופרוסים למקלות עבים

ראש שום שלם

לרוטב:

מיץ מ-2 תפוזים סחוטים

כף חרדל דיז׳ון גרגירים

כף רוטב סויה כהה

כף רוטב סויה מתוקה

כף סילאן טבעי

כפית מלח ים אטלנטי

כפית פלפל שחור גרוס

כפית צ׳ילי גרוס (מתוק/חריף)

שליש כוס שמן זית.

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).

2 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את השומר, הגזר, הפרגיות והשום.

3 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

4 יוצקים את הרוטב מעל הפרגיות והירקות ומערבבים קלות.

מתכון לפרגיות ברוטב תפוזים (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
מתכון לפרגיות ברוטב תפוזים|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

5 מכניסים את התבנית לתנור לשעה ורבע או עד הזהבה עמוקה.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

פרגיות - לפני הכניסה לתנור (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
פרגיות - לפני הכניסה לתנור|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

וכאן יש מתכונים לחנוכה

בתיאבון!