צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

חזה עוף סן ז'ק

נתחיל מהסוף: איזה יופי של צלחת! תרמילי אפונה, סנדביצ'ים עדינים של עגבניות ותפוז סיני, כרוב ניצנים וקוביות חזה עוף שנחים להם ביחד על אורז לבן וכרישה. והטעם? כן, גם הוא נפלא

איב ענן | מאסטר שף | פורסם 14/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לאורז:

כוס אורז בסמטי

1 כרישה קטנה, פרוסה דק

כף חמאה

לעוף:

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ

שמן לטיגון

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

10 תרמילי אפונת גינה טרייה

3 יחידות כרוב ניצנים, מופרדים לעלים

10 עגבניות שרי תמר (מאורכות)

5 קומקוואט (תפוז סיני)

שמן זית, לטיגון

אופן ההכנה:

1 מכינים את האורז: שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים במים זורמים עד שהמים יוצאים שקופים. מטגנים את הכרישה בחמאה בסיר קטן, בערך 3 דקות עד שקיפות. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים כוס וחצי מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות או עד שהאורז מוכן. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עד שמוכנים להגיש.

2 חולטים במים רותחים מלוחים את האפונה ואת עלי כרוב הניצנים במשך 2 דקות. מעבירים למי קרח.

3 מטגנים את קוביות העוף במחבת לוהטת בערך 5 דקות אגב ערבוב מדי פעם, עד שהעוף הזהיב והתבשל לחלוטין.

4 פורסים דק את העגבניות והתפוז הסיני. מסדרים אותם במעין סדנביצ'ים – 2 פרוסות עגבניה וביניהן תפוז סיני. מכינים לפחות 12 "סנדביצ'ים" כאלה. מטגנים את הסנדביצ'ים במחבת חמה, חצי דקה מכל צד. מוציאים.

5 פותחים את תרמילי האפונה ומשאירים אותם פתוחים (שיראו כמו פרפר).

6 במרכז הצלחת מניחים את האורז, עליו מניחים 4-5 קוביות עוף ומספר תרמילי אפונה ועלי כרוב ניצנים. מסביב מניחים 2-3 "סנדביצ'ים" ושמים עוד 2-3 בתוך עלי הכרוב. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.