תמונת AVI׃ mako

עוף בשום וכוסברה עם מטבוחה

מנה של עוף ברוטב שום לצד גרגירי חומוס, מטבוחה ולחם שקדים לניגוב הרוטב

לאה מלכה | מאסטר שף | פורסם 20/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 שוקי עוף
ראש שום
1/2 כוס שמן קנולה
כף כורכום
כפית פלפל שחור
כפית מלח שולחן
פלפל חריף ירוק (ראש)
חצי צרור כוסברה, שטופה היטב וחתוכה קטן

לגרגירי החומוס עם רוטב אדום והרבה שום:

1/2 ק"ג חומוס
7 שיני שום
כף מלח
חצי כוס שמן קנולה
כף פפריקה אדומה

למטבוחה:

1 ק"ג עגבניות
2 פלפל חריף ירוק
ראש שום
כף מלח
חצי כוס שמן קנולה

לחם עם שקדים:

1 ק"ג קמח לבן
כף מלח
3 כפות סוכר
חצי כוס שמן קנולה
1 ביצה
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים
שקדים שלמים

אופן ההכנה:

1 העוף: בסיר מטגנים את השום עם הפלפל החריף והתבלינים עם חצי כוס שמן על אש נמוכה, עד שהשום מקבל צבע צהוב.

לאחר מכן, מוסיפים את הכוסברה והשוקיים, ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהעוף מתרכך ומקבל את צבע התבלינים.

2 לגרגרי החומוס: משרים את החומוס לילה לפני (כ-12 שעות) במים רותחים וכפית סודה לשתייה. לאחר מכן, שוטפים את החומוס היטב.

מניחים את החומוס השטוף בסיר, מכסים במים ומוסיפים את השום והמלח. מבשלים עד שהגרגרים מתרככים. מוסיפים שמן ופפריקה אדומה, ונותנים לתבשיל להתרכך על אש קטנה כשעה וחצי.

3 המטבוחה: מקלפים וקוצצים את העגבניות. קוצצים גם את הפלפל החריף והשום. מכניסים אותם למחבת עמוקה ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה. לאחר שהנוזלים התאדו, מוסיפים את השמן והמלח.

4 ללחם עם השקדים: לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד השקדים. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק לחתיכות וקולעים ממנו צמה, או שיוצרים כדורים קטנים. מברישים עם ביצה ואופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים