תמונת AVI׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

עוף עם אפונה וגזר

זו ארוחת הצהריים שתמיד חלמנו שתהיה לנו בבית: עוף עשוי כמו שצריך, עם אפונים ישר מהתרמילים וגזר, לצד אטריות זהובות ונעימות. אפשר לקחת את המתכון הזה ולחזור אחורה בזמן?

נטלי פינקלשטיין | מאסטר שף | פורסם 21/07/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 כרעי עוף

כף שמן

חופן תרמילי אפונה טרייה – מחלצים את רוב האפונים מהתרמילים ומשאירים כמה תרמילים שלמים

2 עגבניות, חתוכות לקוביות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות

כפית שטוחה פפריקה

מלח

פלפל

מעט סוכר

כף שטוחה רסק עגבניות

2 כוסות ציר עוף

לאטריות:

2 כפות שמן

חצי כוס אטריות ביצים דקות

קורט מלח

חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את כרעי העוף בשמן במחבת רחבה מעל להבה גבוהה עד הזהבה – 5 דקות מכל צד.

2 מוסיפים את העגבניות החתוכות, אפונה, גזר קצוץ ותבלינים. מטגנים תוך ערבוב 3 דקות עד ריכוך קל של הירקות. מוסיפים ציר עוף ורסק, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה לפחות שעה. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

3 לאטריות: מטגנים את האטריות בשמן עד שמזהיבות. מוסיפים את המלח ומים רותחים, מכסים ומבשלים כ-3 דקות על להבה בינונית-נמוכה, עד שהאטריות רכות.מגישים לצד העוף.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים