צילום׃ גיל גוטקין, mako אוכל

חזה עוף מהיר ברוטב פטריות

5 מרכיבים ודי - זה מה שצריך בשביל לתקתק את ארוחת הצהריים הנהדרת הזו, עם עוף ופטריות ויין. רק תעמידו סיר אורז בתחילת הדרך - ואתם מסודרים מכל הכיוונים

גיל גוטקין | mako אוכל | פורסם 09/09/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 כפות שמן זית

חצי קילו חזה עוף

1 סלסילת פטריות שמפיניון

1 בצל בינוני

חצי כוס יין לבן

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 חותכים את חזה העוף לרצועות דקות.

2 פורסים את הבצל ואת הפטריות לפרוסות דקות.

3 מחממים במחבת גדולה כף שמן זית ומוסיפים את רצועות העוף. מטגנים עד שהן מזהיבות מעט (העוף אמור להיות רק כמעט מוכן בשלב הזה). מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.

4 מוסיפים למחבת את שאר השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-5 דקות, עד שהן משחימות מעט.

5 מחזירים את חזה העוף למחבת, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים ללא כיסוי על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדים (כ-10 דקות).

6 מגישים עם פירה או אורז.