צילום׃ גיל גוטקין, mako אוכל
חזה עוף מהיר ברוטב פטריות
5 מרכיבים ודי - זה מה שצריך בשביל לתקתק את ארוחת הצהריים הנהדרת הזו, עם עוף ופטריות ויין. רק תעמידו סיר אורז בתחילת הדרך - ואתם מסודרים מכל הכיוונים
גיל גוטקין | mako אוכל
| פורסם 09/09/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
3 כפות שמן זית
חצי קילו חזה עוף
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 בצל בינוני
חצי כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 חותכים את חזה העוף לרצועות דקות.
2 פורסים את הבצל ואת הפטריות לפרוסות דקות.
3 מחממים במחבת גדולה כף שמן זית ומוסיפים את רצועות העוף. מטגנים עד שהן מזהיבות מעט (העוף אמור להיות רק כמעט מוכן בשלב הזה). מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
4 מוסיפים למחבת את שאר השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-5 דקות, עד שהן משחימות מעט.
5 מחזירים את חזה העוף למחבת, מערבבים ומוסיפים את היין הלבן. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים ללא כיסוי על אש בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדים (כ-10 דקות).
6 מגישים עם פירה או אורז.