צילום׃ נמרוד סונדרס, יח"צ
ערוק - לביבות ירק עיראקיות
לכבוד הספיישל העיראקי שנערך במעדניית סוליקה קיבלנו מהשף האהוב אבי ביטון את המתכון שלו ללביבות הירק העיראקיות, שאף בית עיראקי אינו שלם בלעדיהן. אז למה אתם מחכים? בואו נשלוף פומפיות ביחד
אבי ביטון | מעדניית סוליקה
| פורסם 30/06/20
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
ל-24 לביבות:
3 תפוחי אדמה גדולים (עדיף עם קליפה אדומה)
בצל בינוני, קצוץ
צרור פטרוזיליה (רק העלים), קצוץ
3 ביצים
3 כפות קמח לבן
כפית מלח
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
300 גרם חזה עוף טחון
צרור בצל ירוק, קצוץ
חצי כפית פפריקה
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה:
1 מגררים את תפוחי האדמה וסוחטים היטב.
2 מערבבים עם כל שאר המרכיבים ויוצרים לביבות שטוחות.
3 מחממים שמן קנולה במחבת (גובה שני ס"מ) ומטגנים את הלביבות על להבה בינונית משני הצדדים.