פילה עוף בדבש וחרדל
עם יד על הלב, המנה הזו היא כנראה הארוחה הכי קלה וטעימה שיש: פילה עוף במשרה פשוט שכולם אוהבים, שנצלה במחבת שאנחנו בטוחים שגם לכם יש בארון רק שלא ידעתם מה עושים איתה. ומה עם השאריות? ישר לכריך של מחר
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
אם גם אצלכם שוכבת בארון מחבת פסים כפולה, שקניתם פעם בהתלהבות ואין לכם מושג מה לעשות בה - המתכון הזה הוא בשבילכם. המחבת האמורה מספקת שילוב יעיל בין מחבת פסים כבדה ליכולת סגירה הרמטית, שביחד יוצרים אפקט צלייה מושלם שלא ניתן להשיג לא במחבת ולא בסיר. הבעיה היא שבשום מקום אין מתכונים שמיועדים למחבת הזאת, כך שרובנו מפספסים את הפוטנציאל שלה ונותנים לה להעלות אבק בארון.
את הכפפה הזאת הרימה קרן ארגמן, בעלת קבוצת הפייסבוק קרן מקלילה את המטבח, שהחליטה ללמד את כל מי שחפץ בזה איך להכין במחבת הכפולה מנות גריל, פשטידות, ירקות, חביתות ירק, פנקייק ענק ובעיקר מנות עוף וירקות מגוונות ובריאות. בחוברת המתכונים הדיגיטליים שהוציאה, שמוקדשת כולה למחבת הכפולה, תוכלו למצוא את כל המתכונים האלה ועוד - ובינתיים אתם מוזמנים ליהנות מהמתכון הזה, שיתקתק לכם גם ארוחת ערב מושלמת וגם מילוי מטריף לכריכים של מחר.
מרכיבים :
מרכיבים:
500 גרם פילה עוף
12 עגבנות שרי תמר, חצויות לאורכן
למרינדה:
2 כפות חרדל דיז'ון חלק
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
שלושת רבעי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס דק
חצי כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את נתחי העוף למשך כשעה.
2 מחממים את הצד המפוספס של המחבת היטב ומרססים בשמן זית.
3 מסדרים את נתחי העוף ומפזרים ביניהם את חצאי העגבניות. מוזגים את המרינדה באופן שווה, מכסים וצולים 5 דקות על להבה גבוהה.
4 פותחים את המחבת והופכים את נתחי העוף בעזרת מלקחיים (לא מומלץ להפוך את המחבת כי יש בה הרבה נוזלים). מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה וצולים עוד 10 דקות.