מרק ראמן
מרק עם אטריות, נבטים, חזה עוף וביצה קשה. המאכל הלאומי, הטוב, המשביע והזול של היפנים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
1 חזה עוף
1 כפית שמן שומשום
200 גרם אטריות סובה (או אטריות אחרות)
שמן לטיגון
6 פטריות שיטאקי מיובשות, מושרות ב-4 כוסות מים חמים כחצי שעה
2 כוסות מים רותחים
2 שקיות דאשי (אבקה יפנית להכנת המרק; להשיג בחנויות מוצרי המזרח הרחוק)
3 כפות רוטב סויה
4 כפיות רוטב טריאקי
להגשה:
1 ביצה קשה
100 גרם נבטים סיניים
1 ענף בצל ירוק, חתוך לטבעות
אופן ההכנה:
1 משרים את חזה העוף בשמן השומשום כשעה לפחות.
2 מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים.
3 מחממים היטב מחבת, מוסיפים מעט שמן וצורבים את חזה העוף בשני הצדדים עד שהוא עשוי. מסירים מהאש ופורסים את חזה העוף לפרוסות.
4 סוחטים את פטריות השיטאקי ומעבירים את מי ההשריה לסיר בינוני. מוסיפים לסיר את המים הרותחים ושופכים לתוכו את הדאשי. כשהאבקה נמסה מוסיפים את רוטב הסויה ואת רוטב הטריאקי, מערבבים ומרתיחים. מסירים מהאש.
5: מגישים: מסדרים ב-2 צלחות מרק גדולות אטריות מבושלות, פטריות שיטאקי, חצאי ביצה קשה, חופן נבטים, מעט בצל ירוק ופרוסות חזה עוף. יוצקים את המרק מעל הכול.
** המתכון עלה כאן לראשונה בינואר 2013
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!