צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוף במעטפת מלח
מנת העוף המרשימה הזאת קלה להכנה באופן מגוחך: מכסים עוף שלם במלח עם תבלינים ואופים. התוצאה שמתקבלת היא עוף רך בטירוף, נימוח ובכלל לא מלוח מדי. מגישים לשולחן עם מעטפת המלח ושוברים אותה מול האורחים
| mako אוכל
| פורסם 22/09/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
עוף שלם (מספר 2)
3 ק"ג מלח גס
2 ענפי רוזמרין יבשים, רק העלים
כפית כורכום
כפית גרגרי חרדל כתושים (לא חובה)
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2 מייבשים את העוף עם מגבות נייר חד פעמיות.
3 מערבבים את המלח עם התבלינים. יוצקים לתבנית אפייה בעלת שוליים גבוהים כשליש מכמות המלח המתובל. מניחים את העוף במרכז התבנית ומכסים אותו בשארית המלח. מהדקים את המלח לעוף עם הידיים.
4 מרטיבים את הידיים, מטפטפים מעט מים מקצות האצבעות על המלח ומעבירים לתנור לשעה וחצי.
5 מסירים את המעטה הקשיח של המלח בעזרת סכין משוננת או אפילו פטיש שניצלים (בעדינות), חושפים את העוף ומגישים.
* את התבלינים ועשבי התיבול אפשר להחליף לפי טעמכם.