צילום׃ נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

קציצות פרגית בסגנון מפרום

קציצות פרגית עסיסיות וטעימות במיוחד, עם הרבה תבלינים ורוטב עגבניות סמיך ומנחם

עינב בובליל | לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים, הוצאה פרטית | פורסם 06/05/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

800 גרם פרגיות טחונות

1 צרור כוסברה קצוצה

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס עלי סלרי קצוצים דק

בצל גדול מגורר

3 שיני שום כתושות

4 כפות פירורי לחם

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית ראס אל חנות

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כורכום

2 כפות שמן

לטיגון:

קמח

ביצה

2 כפות מים

כפית רסק עגבניות

קורט ראס אל חנות

חצי כפית מלח

שמן לטיגון

לרוטב:

3 כפות שמן

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

כף פפריקה מתוקה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית כמון

כפית אבקת מרק

חצי צרור סלרי קצוץ

3 כוסות (720 מ"ל) מים

3 כפות רסק עגבניות

כפית סוכר

ראס אל חנות או בהרט (לפיזור מעל)

אופן ההכנה:

1 הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הפרגיות הטחונות, הכוסברה, הפטרוזיליה, הסלרי, הבצל, השום, פירורי הלחם, המלח, הפלפל, הראס אל חנות, הפפריקה, הכורכום והשמן.

2 יוצרים מהתערובת קציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 הטיגון: מכינים שתי קערות: אחת עם קמח והשנייה עם ביצה, מים, רסק עגבניות, ראס אל חנות ומלח.

4 טובלים כל קציצה בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ומטגנים עד להזהבה.

5 הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצלים עד להזהבה ומוסיפים את השום, הפפריקה, המלח, הפלפל, הכמון ואבקת המרק. פותחים את התבלינים בשמן ומוסיפים את הסלרי.

6 מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומבשלים. מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומביאים שוב לרתיחה.

7 מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב, מפזרים מעל ראס אל חנות או בהרט ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים עינב בובליל (צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור)
לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים עינב בובליל|צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

המתכונים מתוך ספר המתכונים של עינב בובליל "לכבוד שבת חודש 2 - מועדים וחגים". מחיר: 139 שקלים. לרכישה והזמנות