קציצות פרגית בסגנון מפרום
קציצות פרגית עסיסיות וטעימות במיוחד, עם הרבה תבלינים ורוטב עגבניות סמיך ומנחם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
800 גרם פרגיות טחונות
1 צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס עלי סלרי קצוצים דק
בצל גדול מגורר
3 שיני שום כתושות
4 כפות פירורי לחם
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית ראס אל חנות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
2 כפות שמן
לטיגון:
קמח
ביצה
2 כפות מים
כפית רסק עגבניות
קורט ראס אל חנות
חצי כפית מלח
שמן לטיגון
לרוטב:
3 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
כף פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית כמון
כפית אבקת מרק
חצי צרור סלרי קצוץ
3 כוסות (720 מ"ל) מים
3 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
ראס אל חנות או בהרט (לפיזור מעל)
אופן ההכנה:
1 הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הפרגיות הטחונות, הכוסברה, הפטרוזיליה, הסלרי, הבצל, השום, פירורי הלחם, המלח, הפלפל, הראס אל חנות, הפפריקה, הכורכום והשמן.
2 יוצרים מהתערובת קציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 הטיגון: מכינים שתי קערות: אחת עם קמח והשנייה עם ביצה, מים, רסק עגבניות, ראס אל חנות ומלח.
4 טובלים כל קציצה בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ומטגנים עד להזהבה.
5 הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצלים עד להזהבה ומוסיפים את השום, הפפריקה, המלח, הפלפל, הכמון ואבקת המרק. פותחים את התבלינים בשמן ומוסיפים את הסלרי.
6 מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומבשלים. מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומביאים שוב לרתיחה.
7 מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב, מפזרים מעל ראס אל חנות או בהרט ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
המתכונים מתוך ספר המתכונים של עינב בובליל "לכבוד שבת חודש 2 - מועדים וחגים". מחיר: 139 שקלים. לרכישה והזמנות