פרגיות בקרם קוקוס
מה קשורה מטבוחה לקרם קוקוס? תטעמו את הפרגיות האלה והתשובה תהיה ברורה: מתאים, לא מתאים - זה פשוט רוטב פצצה. מצאנו את אחת הדרכים היותר טעימות להכין פרגיות, ואנחנו לא מתכוונים לשחרר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג פרגיות עם עור, ללא עצם
250 מ"ל קרם קוקוס טבעי, ללא תוספות (אפשר להמיר בשמנת 38%)
1 כף גדושה של מטבוחה
1 בצל, קלוף ופרוס לחצאי טבעות דקות
4-5 שיני שום פרוסות
350 גרם ברוקולי (טרי חלוט או קפוא)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הפרגיות במחבת עם 3 כפות שמן זית מעל אש בינונית-גבוהה. מתחילים בצד של העור, וכשהשוליים משנים צבע הופכים לצד השני.
2 במקביל, במחבת נפרדת, מטגנים את הבצל בשמן זית. מוסיפים את השום והברוקולי. מוזגים את קרם הקוקוס ומוסיפים כף מהמטבוחה.
3 מוסיפים את הפרגיות למחבת עם הרוטב ומבשלים עוד 10 דקות לפחות על אש נמוכה.
4 מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
5 מעבירים לכלי הגשה ומגישים.

** במתכון המקורי משתמשים לא סתם במטבוחה אלא במטבוחת תנור: מחממים תנור לחום הכי גבוה (מצב גריל או 250 מעלות טורבו). חותכים גס 5–6 עגבניות, בצל, שיניים מראש שום שלם, 2 פלפלים ירוקים חריפים וגמבה (ללא הליבה). מערבבים את הירקות עם כף שטוחה של מלח ושמן זית, ומשטחים על תבנית עם שוליים מעט גבוהים. צולים בתנור הלוהט ומערבבים כל 20 דקות, עד לירידת נפח והשחמה יפה. טוחנים גס בבלנדר מוט לכמה שניות. שומרים במקרר.
>> באינסטגרם של טל תמצאו עוד מתכונים מעולים
חג שמח!