צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת קרמבו פרווה

אם קרמבו הוא קינוח של חורף, אז זו גם שעתה היפה של עוגת הקרמבו! לנו לא אכפת חורף, קיץ או בין לבין - עוגת קרמבו טובה היא משהו שאנחנו מוכנים לקלוט בכל עת, ובשמחה רבה. וזאת גם פרווה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 01/02/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס שוקולד (תבנית עגולה בקוטר 24):

150 גרם שוקולד מריר

חצי כוס שמן קנולה

חצי כוס (100 גרם) סוכר 

3 ביצים L

חצי כוס (70 גרם) קמח

1 כף קקאו

חצי כפית אבקת אפייה

לקרם:

500 מ"ל שמנת צמחית

חצי כוס חלב סויה או מים

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל 

4 כפות סוכר

לציפוי שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת צמחית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב תבנית עגולה ומניחים על מגש אפייה.

2 מכינים את בסיס השוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד מריר ושמן בפולסים של 30 שניות. מוסיפים סוכר וביצים וטורפים היטב. מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה וטורפים היטב עד לאיחוד.

3 מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים 20-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים מהתנור לצינון מלא.

4 מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר שמנת צמחית, חלב סויה, אינטסנט פודינג וניל וסוכר עד לקבלת קצפת רכה, לא יציבה (אם הקצפת תהיה יציבה יהיה קשה לשטח אותה בתבנית). מעבירים את הקצפת לתבנית עם בסיס השוקולד ומשטחים בעזרת גב של כף. מצננים שעתיים.

5 מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרו שוקולד מריר ושמנת צמחית בפולסים של 30 שניות. טורפים היטב.

6 כשהעוגה קרה ויציבה מוזגים עליה את הציפוי החם ומחזירים למקרר לשעתיים לפחות.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

עוגת קרמבו פרווה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת קרמבו פרווה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** אפשר לגרר שוקולד מלמעלה, לקישוט.