כרטיס לגן עדן: עוגת ביסקוויטים אלפחורס
להכין את העוגה הזו פשוט וקל כמו להכין עוגת ביסקוויטים רגילה - זה הטאץ' הקטן של הקוקוס וריבת החלב שעושה את כל ההבדל בתוצאה. ויש חתיכת הבדל. עוד מתכון מנצח של חנושה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הקוקוס הוא לא חובה במתכון הזה, אבל בלעדיו מדובר בעוגת ביסקוויטים ריבת חלב, ולא בעוגת ביסקוויטים אלפחורס. אז מי שממש לא אוהב, שישמיט, אבל אנחנו ממש ממליצים ללכת עם המתכון כלשונו.
מרכיבים :
לתבנית מלבנית 20 על 30 ס"מ:
2 שרוולים (500 גרם) פתי בר בטעם קרמל
כוס (240 מ"ל) חלב קר, לטבילת הביסקוויטים
צנצנת ריבת חלב איכותית
100 גרם קוקוס לבן טחון
לקצפת:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 כוס (240 מ"ל) חלב
חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 הקצפת: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג ואבקת סוכר למרקם יציב.
2 מסדרים בתחתית התבנית שכבה ראשונה של ביסקוויטים: טובלים כל ביסקוויט בחלב ומניחים בתבנית בשכבה אחת. משטחים שכבה של קצפת (שליש מהכמות) ומזלפים ריבת חלב בפסים שתי וערב (הכי נוח להעביר את ריבת החלב לשק זילוף). מפזרים קוקוס.
3 מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים בחלב, עליהם שוב קצפת (שליש מהכמות) ושוב ריבת חלב שתי וערב. מפזרים קוקוס.
4 מסדרים שכבה שלישית של ביסקוויטים, ועליהם את השליש האחרון של הקצפת.
5 מפזרים קוקוס, מזלפים מסגרת של ריבת חלב ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
6 מעבירים את העוגה למקרר להתייצבות (עדיף לילה שלם).
** אפשר להכין את העוגה בתבנית חד פעמית מלבנית בינונית או בשתי תבנית אינגליש קייק.
בתיאבון!