עוגת שוקו קפה (פרווה)
טעם הקפה עדין, ההכנה קלילה ומהירה בקערה אחת והכי חשוב: היא יוצאת כל כך עסיסית וטעימה. אפשר להכין בשישי ולשמור מחוץ למקרר כל סוף השבוע. עד צאת השבת לא יישאר פירור
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
זו עוגה מאוד מהירה להכנה ומאוד מאוד עסיסית, וטעימה. טעם הקפה אינו חזק ולמי שמחפש פתרונות למתכוני פרווה לסוף השבוע - היא מצויינת. כזו שתעמוד על השיש ועד שבת בבוקר כבר תחוסל. היא לא צריכה מקרר והיא כל כך לחה וטובה שבאמת לא יישאר ממנה פירור.
מרכיבים :
3 ביצים L
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
כוס (200 גרם) שמן קנולה
רבע כוס (60 גרם) אבקת קקאו
כוס (240 מ״ל) מים רותחים מעורבבים עם שש כפות קפה נמס
כפית מחית/תמצית וניל
2 כוסות(280 גרם) קמח לבן
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 טורפים בקערה ביצים וסוכר עד שמתקבל קצף בהיר, מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף (זה מעבה את הבלילה).
3 מוסיפים קקאו ומערבבים (הכי טוב עם מטרפה). מוסיפים קפה ווניל ושוב מערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
4 משמנים תבנית אפייה (תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ/תבנית מרובעת 25X25 ס"מ/אינגליש קייק גדולה).
5 יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40 דקות עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו (אם יש צורך מוסיפים כמה דקות).