צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

רולדה כדורי שוקולד וקצפת

על העוגה הזאת אנחנו אומרים: תודה לאל על הנאות פשוטות. בצק ללא אפייה שהוא למעשה תערובת כדורי שוקולד משוטחת, קצפת פשוטה עם אינסטנט פודינג וניל - אין יותר ישראלי מזה, ובמובן הטוב ביותר האפשרי

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 24/04/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרולדה אחת:

300 גרם ביסקוויטים, טחונים

200 גרם שוקולד מריר

4 כפות סוכר

שלושת רבעי כוס חלב

100 גרם חמאה

קורט מלח

לקצפת:

500 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות סוכר

חבילת (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

קוקוס או סוכריות צבעוניות (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 ממיסים בפולסים של 30 שניות במיקרו שוקולד מריר עם סוכר, חלב וחמאה. מערבבים. מוסיפים את הביסקוויטים הטחונים והמלח ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.

2 מרדדים את בלילת כדורי השוקולד בין שני ניירות אפייה עד שהיא מכסה את הנייר במלואו (חשוב שהתערובת תהיה קרה, כדי שלא תידבק לנייר האפייה).

רולדה כדורי שוקולד וקצפת. הכי ישראלי (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
רולדה כדורי שוקולד וקצפת. הכי ישראלי|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו בלון שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

4 משטחים את הקצפת על בצק כדורי השוקולד ומגלגלים בזהירות לרולדה. מעבירים להתייצבות במקרר ל-4 שעות.

5 מקשטים בסוכריות או קוקוס טחון ומגישים קר.

רולדה כדורי שוקולד וקצפת. יותר קל מרולדה רגילה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
רולדה כדורי שוקולד וקצפת. יותר קל מרולדה רגילה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** לגרסת פרווה: מחליפים את החמאה בנטורינה או מחמאה, את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס ואת החלב בחלב סויה.