רולדה כדורי שוקולד וקצפת
על העוגה הזאת אנחנו אומרים: תודה לאל על הנאות פשוטות. בצק ללא אפייה שהוא למעשה תערובת כדורי שוקולד משוטחת, קצפת פשוטה עם אינסטנט פודינג וניל - אין יותר ישראלי מזה, ובמובן הטוב ביותר האפשרי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לרולדה אחת:
300 גרם ביסקוויטים, טחונים
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות סוכר
שלושת רבעי כוס חלב
100 גרם חמאה
קורט מלח
לקצפת:
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר
חבילת (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
קוקוס או סוכריות צבעוניות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 ממיסים בפולסים של 30 שניות במיקרו שוקולד מריר עם סוכר, חלב וחמאה. מערבבים. מוסיפים את הביסקוויטים הטחונים והמלח ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה, להתייצבות.
2 מרדדים את בלילת כדורי השוקולד בין שני ניירות אפייה עד שהיא מכסה את הנייר במלואו (חשוב שהתערובת תהיה קרה, כדי שלא תידבק לנייר האפייה).

3 מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו בלון שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
4 משטחים את הקצפת על בצק כדורי השוקולד ומגלגלים בזהירות לרולדה. מעבירים להתייצבות במקרר ל-4 שעות.
5 מקשטים בסוכריות או קוקוס טחון ומגישים קר.

** לגרסת פרווה: מחליפים את החמאה בנטורינה או מחמאה, את השמנת המתוקה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס ואת החלב בחלב סויה.