צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

בנופי פאי

בוגרי הודו, היכונו להתרגשות גדולה. בנופי פאי - עוגה משגעת ללא אפייה, עם בננה, טופי וקצפת - עכשיו אצלכם במטבח. אל דאגה, יש גם קיצורי דרך לעצלנים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 14/10/13 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בנופי פאי הוא אחד הקינוחים היותר מוכרים לתיירים בהודו, אף על פי שמקורו אנגלי. הוא משלב שני אלמנטים מרכזיים: בננה וטופי, והשם שניתן לו הוא למעשה חיבור של שתי המילים האלה. מדובר בקינוח ללא אפייה, שקל מאוד להכין. את שכבת הטופי (הקרמל) מכינים לבד, אבל מי שמחפש קיצורי דרך נוספים יכול להשתמש בכמות זהה של ריבת חלב. אני הכנתי את הפאי במנות אישיות, אך אפשר להמיר את המתכון גם לפאי גדול אחד. לבסיס בחרתי להשתמש בעוגיות בטעם קרמל (לוטוס), אבל אפשר להשתמש גם בביסקוויטים רגילים או אפילו בבצק פריך שאופים מראש.

 

מרכיבים (4 מנות):

לבסיס (4 טארטים אישיים בקוטר 8 ס"מ):

120 גרם ביסקוויטים לוטוס, טחונים דק

60 גרם חמאה מומסת

לקרמל:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כפות (30 מ"ל) מים

25 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

2 בננות בשלות

לקצפת:

1/2 מכל (120 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר, אחרי ניפוי

לקישוט:

תלתלי שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית לחה. מהדקים בשכבה דקה לתבניות טארט מתפרקות, ומעבירים למקפיא. מכיוון שהמלית לא מאוד נוזלית, אין חשש להכין רק בסיסים (ללא שוליים).

בנופי פאי - הבסיס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הבסיס של הבנופי. אפשר להשתמש בכל עוגייה או ביסקוויט|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

2 מכינים את הקרמל: מחממים את הסוכר והמים במחבת עם תחתית כבדה על להבה בינונית, עד שהסוכר משנה את צבעו לחום ענברי (נזהרים מאוד שלא לחמם את הסוכר יתר על המידה). מערבבים עם כף עץ, וברגע שכל הסוכר משנה את צבעו מסירים מהאש.

3 מוסיפים בזהירות את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. מחזירים ללהבה ומנמיכים אותה. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד, עד שכל גושי הסוכר מתמוססים לחלוטין ומתקבל קרמל אחיד וחלק, כ-2-3 דקות. מסירים מהאש ומיד מעבירים לקערית זכוכית. מצננים לחלוטין.

4 יוצקים את הקרמל שהתקרר על גבי בסיסי הפאי – כ-2 כפיות נדיבות לכל פאי, ואפילו יותר. שומרים מעט מהקרמל לעיטור.

בנופי פאי - שכבת הטופי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
וזה הטופי קרמל. מממממ|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5 חותכים את הבננות לפרוסות של כ-1/2 ס"מ ומסדרים על שכבת הקרמל.

6 מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומכסים כל פאי בתלולית גבוהה. מעטרים בתלתלי שוקולד ובפרוסות בננה. מזלפים מעל מעט מהקרמל. שומרים בקירור כשעתיים-שלוש לפני ההגשה. מגישים ישר מהמקרר.

בנופי פאי - שכבת הבננות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ועכשיו הבננות. שום דבר לא אפוי!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

הערות:

* ניתן להכין מראש ולשמור עד יומיים בקירור.

* להכנת פאי בקוטר 24-26 ס"מ מומלץ להכפיל כמויות ולהשתמש בריבת חלב, שאינה נוטה להתקשות בקירור כמו הקרמל.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

בנופי פאי - תמונת אורך (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
יאללה, להסתער!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!