צילום׃ דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
עוגיות שושנים
כשתנסו את המתכון הבא תיווכחו לדעת ש"נמס בפה" הוא לא סתם עוד ביטוי. זו המציאות!
דודו אוטמזגין | אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
| פורסם 15/03/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (100 מנות):
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
3 חלמונים
350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח
5 גרמים (1 כפית) אבקת אפייה
3 חלבונים
200 גרם (1 כוס) סוכר
80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והשמנת החמוצה.
2 מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומערבבים.
3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. משהים במקרר 4 שעות לפחות.
4 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את הפודינג ומערבבים בעדינות.
5 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ.
6 מורחים שליש מכמות הקצף על כל חלק. מגלגלים כל חלק לגליל ופורסים לעוגיות בעובי 1/2 1 ס"מ.
7 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, שהשכבות נראות כלפי מעלה, ואופים 14 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.
* עוגיות השושנים יישמרו בכלי אטום עד שבועיים.