צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת גבינה באסקית

יש יפות ממנה, בטח, אבל אין הרבה טעימות ממנה. עם נייר אפייה מכווצ'ץ', שכבה עליונה חרוכה ולוק מרושל, זאת עוגת הגבינה הכי טעימה לשבועות (ובכלל) וכשתבינו כמה קל להכין אותה תצטיידו בגבינות, למרות ההתייקרות

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 04/05/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 165 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

700 גרם גבינת שמנת (לא פחות מ-16% שומן)

200 גרם גבינת מסקרפונה

כוס ורבע סוכר

500 מ"ל שמנת מתוקה

6 ביצים

שליש כוס קמח

כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות על תכנית טורבו.

2 מכווצ׳צ׳ים ומקמטים נייר אפייה (אפשר גם שניים) ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

>> עוד מתכונים לשבועות

>> ועוד מתכונים לעוגות גבינה לשבועות

עוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפנים (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת גבינה באסקית. חרוכה מבחוץ וקרמית מבפנים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3 מכינים את הבלילה: מערבבים בקערת מיקסר עם וו בלון גבינת שמנת, גבינת מסקרפונה וסוכר עד שהסוכר מעט נמס והגבינות מתאחדות.

4 מוסיפים למיקסר ביצים ושמנת מתוקה, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.

5 מוסיפים את הקמח והווניל, ומערבבים היטב עד בלילה אחודה ללא גושים (המלצה: את הערבוב אחרון לעשות עם מטרפה, כדי לוודא שאין גושים).

6 יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת.

7 מכניסים לאפייה כ-35 דקות או עד שהחלק העליון שחום (אבל לא שרוף!) - העוגה צריכה להיות רוטטת.

פרוסת עוגת גבינה באסקית (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
פרוסת עוגת גבינה באסקית|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

8 מצננים בחוץ לשעתיים ולאחר מכן מכניסים למקרר להתייצבות לשעתיים נוספות לפחות.

9 מוציאים מהמקרר, מחלצים מהתבנית ומגישים.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* העוגה נשמרת במקרר במשך יומיים