כדורי שוקולד של ילדות (גם בגרסת פרווה)
מתחילת המלחמה, זה המתכון שכולם מבקשים מקרן אגם. בבית, עם הילדים, כשמצב הרוח ברצפה והדאגה בשמיים - זאת באמת דרך ראויה להעביר את הזמן (וגם ליהנות מקצת מתוק). כדורי שוקולד של פעם בדיוק כמו שאנחנו אוהבים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
המתכון שמבקשים ממני הכי הרבה מרגע פרוץ המלחמה הוא מתכון לכדורי שוקולד קלים להכנה, ורצוי פרווה. כל כך הרבה אנשים נמצאים בבית עם הילדים, מחפשים תעסוקה וגם להכין דברים קלים, לא מסובכים, שייתנו קצת שקט וקצת מתוק לנשמה, אבל שלא ידרשו יותר מדי ריכוז, כי זה משהו שקשה לכולנו כרגע למצוא.
המתכון הזה מככב אצלנו בבית המון שנים. הוא מזכיר לי תמיד את טעם כדורי השוקולד מהילדות, ואיכשהוא מעולם לא העליתי אותו לרשת.
מרכיבים :
לכ-25 כדורי שוקולד:
350 גרם עוגיות פתי בר מרוסקות (הכי טוב לסגור בשקית ולדפוק עם פטיש שניצלים)
50 גרם חמאה (לפרווה אפשר נטורינה או מחמאה)
35 גרם שוקולד מריר
3 כפות אבקת קקאו
3 כפות מלאות (30 גרם) סוכר לבן
2 כפות מים רותחים
חצי כוס חלב (חלב סויה לפרווה)
לציפוי:
1 כוס שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
1 ממיסים במיקרוגל בקערה חסינת חום חמאה ושוקולד מריר. מערבבים ומניחים בצד.
2 בקערה נוספת מערבבים אבקת קקאו, סוכר לבן ומים רותחים עד שהסוכר והקקאו נמסים והתערובת אחידה. מוסיפים את החלב ומערבבים.
3 מאחדים את תערובת הקקאו עם תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב.
4 מוסיפים את הפתי בר ומערבבים היטב. אם מרגישים שהתערובת יבשה מדי אפשר להוסיף מעט חלב, ואם היא רטובה מדי - עוד קצת פתי בר. מעבירים למקרר ל-20-30 דקות.
5 מכדררים מהתערובת כדורים בגודל גולה גדולה, טובלים היטב בקוקוס מכל הכיוונים ומעבירים לצינון של כמה שעות.