עוגת שמרים הכי קלה שיש
עוגת שמרים שאפשר למלא בים נוטלה, שוקולד או כל ממרח אחר שבא לכם. לא צריך לקפוץ מעל הפופיק עם קליעה מתוחכמת, או עם תבנית מיוחדת - רק 2 תבניות אינגליש וריח שיחרפן את השכנים. סופ"ש קצת יותר מתוק, באחריות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-2 תבניות אינגליש קייק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות) קמח
כף שמרים יבשים (10 גרם)
70 גרם סוכר (רבע כוס)
ביצה
כוס חלב (240 מ"ל)
70 גרם חמאה רכה
כפית מחית/תמצית וניל
קורט מלח
* ביצה טרופה להברשה
למילוי:
צנצנת נוטלה קטנה (או כל ממרח שוקולד אחר) 350 גרם
לסירופ סוכר:
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חצי כוס מים (120 מ"ל)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים מעט בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש 7-10 דקות. ממש לקראת הסוף מוסיפים גם את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו (או מתפיחים במשך לילה במקרר).
3 מקמחים היטב משטח עבודה, מוציאים אליו את בצק, מרדדים למלבן גדול ודק, מורחים עליו את ממרח הנוטלה/שוקולד ומגלגלים לרולדה הדוקה.
4 חוצים את הרולדה לאורכה ומלפפים את 2 החלקים בצורת בורג. מחלקים את ה"בורג" ל-2 ומניחים כל אחד בתבנית אינגליש קייק לעוד התפחה של שעה, עד להכפלת הנפח.
5 מחממים תנור ל-175 מעלות.
6 אחרי שתפחו, מברישים את העוגות בביצה טרופה. מכניסים לאפייה של 35-40 דקות, עד שהעוגות זהובות ויפות.
7 מכינים סירופ סוכר: מניחים בסיר קטן מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומורידים אחרי שכל הסוכר התמוסס. עם הוצאת העוגות מהתנור - מברישים אותן בסירופ בנדיבות ומגישים.
* את העוגות שומרים עטופות היטב בקופסה אטומה בטמפרטורת חדר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!