צילום׃ שיר ביליה, המטבח המנצח VIP

הקינוח המנצח של שיר ביליה ואלון אבוטבול

"לימון הדור" הם קראו לקינוח הזה, שכיכב אתמול ב"המטבח המנצח VIP", ולגמרי בצדק: קינוח מרנג וקצפת עם בצק פריך שהעיף את כולם וקרם לימון במרקם של קטיפה. ללא ספק מתכון שהשאיר אותנו עם טעם של עוד

שיר ביליה ואלון אבוטבול | המטבח המנצח VIP | פורסם 26/02/24 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למרנג:

4 חלבונים (שמרו את החלמונים לקארד לימון)

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

חצי כפית קורנפלור

לבצק הפריך:

כוס וחצי קמח 

6 כפות אבקת סוכר

140 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

2 וחצי כפות שמנת מתוקה

חצי כפית מלח 

חצי חלמון ביצה טרוף 

לקארד לימון:

1 כפית קורנפלור

קליפה מגוררת מ-3 לימונים 

חצי כוס מיץ לימון

4 חלמונים 

חצי כוס סוכר

100 גרם חמאה 

לקצפת:

1 חבילה של שמנת מתוקה גדולה (470 גרם), או 2 חבילות קטנות

1 מכל יוגורט

2 או 3 כפות אבקת סוכר

לרוטב פירות יער:

כוס וחצי פירות יער: תותים, תות יער, אוכמניות, פטל, דובדבנים

כף סוכר קוקוס או סוכר חום

חצי כפית קליפת לימון מגוררת 

מיץ מחצי לימון 

4 עלי נענע, קצוצים

אופן ההכנה:

המרנג:

1 מחממים תנור ל-110 מעלות צלזיוס, טורבו.

2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים, ולאט לאט מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.

3 ממיסים את הקורנפלור בחצי כפית מים או חומץ, מוסיפים לקצף ומערבבים.

4 מורחים את הקצף בעובי 2 וחצי ס"מ על נייר פרגמנט בתבנית מלבנית, ואופים 55 דקות. משאירים את המרנג בתנור כבוי לעוד 30 דקות לפחות.

הבצק הפריך:

1 מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, קוביות חמאה, שמנת מתוקה, מלח וחלמון טרוף עד לקבלת גוש בצק. יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.

2 מרדדים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט. מורידים את הנייר העליון ואופים ב-180 מעלות 20 דקות.

קארד לימון:

1 מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים עד שנמס.

2 מחממים בסיר קטן על אש בינונית את הקליפה המגוררת, מיץ הלימון, החלמונים, הסוכר והקורנפלור. מערבבים עד שמבעבע והטקסטורה מתעבה. 

3 מכבים את האש וזורקים פנימה את החמאה. מערבבים.

4 מעבירים דרך מסננת לקבלת קארד לימון קטיפתי.

הקצפת:

1 מקציפים את המרכיבים במיקסר לקבלת קצפת יציבה ורכה.

רוטב פירות היער:

1 מועכים את פירות היער בקערה עם סוכר, מיץ לימון, קליפות לימון ונענע קצוצה.

הרכבת המנה:

1 מניחים בקערה ריבוע בצק פריך ועליו כמה כפות גדושות של קצפת. 

2 מוסיפים קארד לימון ומעליו מרנג שבור. מסיימים בשתי כפות של רוטב פירות יער.