פאי משמשים וריבת שזיפים
מתכון לעוגה כפרית על בסיס פירות קיץ חמצמצים וטעימים ובצק חמאתי. כן, הבנתם, קשה לטעות פה. אפילו שיצא לנו כיסוי לא הכי מדויק של הבצק, היא מהממת וטעימה בטירוף, עם או בלי תוספת של כדור גלידה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אני נמצאת ביוון והמשמשים פה כל כך יפים, שרק חיכיתי לרגע שבו אכין איתם משהו. הפאי הזה כל כך כפרי וטעים: החמצמצות העדינה של המשמשים עם הריבה, הבצק הפריך החם וביס של גלידת וניל. ביס חלומי באמת.
מרכיבים :
לבצק (תבנית פאי מתפרקת 24 ס"מ):
300 גרם קמח לבן
4 כפות אבקת סוכר
170 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות מים קרים
למילוי:
40 גרם חמאה
10 משמשים מגולענים, חצויים
3-4 כפות סוכר וניל
3-4 כפות ריבת שזיפים (או כל ריבה אחרת שאוהבים)
חופן שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים בצקL מעבדים במעבד מזון עם להב פלדה או בידיים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
2 מכינים את המילוי: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את חצאי המשמשים, מפזרים מעליהם סוכר ומערבבים. מבשלים 5 דקות באש בינונית עד שכולם עטופים היטב בחמאה וסוכר מכל הצדדים. מורידים מהאש ומצננים מעט.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 מרדדים שני שליש מכמות הבצק על נייר אפייה מעט מקומח לצורת עיגול גדול, הופכים את הבצק על פני התבנית (משתמשים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ), מסירים את נייר האפייה ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית.
5 מורחים על פני הבצק ריבה (איזו שאוהבים) ומעבירים פנימה את המשמשים. מסדרים אותם על הבצק ומפזרים שקדים פרוסים.
6 מרדדים את הבצק שנותר לעיגול ומניחים מעל המשמשים (אפשר לראות בתמונה שאצלי הבצק לא הספיק לכיסוי מלא של המשמשים, וזה דווקא יצא ממש יפה למרות חוסר הדיוק). אם רוצים, חורצים צורת איקס בכיסוי הבצק.
7 אופים את הטארט כ-35 דקות, עד שהבצק שחום מעט והפירות מבעבעים.
8 מקשטים באבקת סוכר ומגישים עם כדור גלידה בצד.