עוגת ריקוטה ושוקולד צ'יפס בלי קמח
מתכון עוגת הגבינה שרץ ברשת אולי לא הרשים את קרן אגם בהתחלה, אבל אז התגלה כמופת של קרמיות מהממת וטעם נהדר. אם תצליחו לחכות שתתקרר, ספרו לנו איך היה (אצל קרן אגם היא נזללה עוד לפני זה)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
עוגת הגבינה הסופר קלה להכנה הזאת רצה ברשת עכשיו, ואני מודה שבהתחלה חשבתי שמדובר בעוד טרנד לא מוצלח. אבל אז הכנתי אותה בעצמי (עם תוספת של שוקולד צ'יפס) ונדהמתי מהמרקם הקרמי שלה ומהטעם המעולה. היא לא מתוקה מדי, היא קלה ממש להכנה והיא מהירה! אנחנו אכלנו אותה טיפה חמימה, סתם כי לא התאפקנו.
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ:
5 ביצים גודל L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
כפית וניל (לא חובה)
500 גרם גבינת ריקוטה
מכל (200 גרם) שמנת חמוצה, רצוי 15% ומעלה
שני שליש כוס (90 גרם) אבקת קורנפלור (אפשר להמיר בקמח תפוח אדמה)
100 גרם שוקולד צ'יפס
כף קורנפלור נוספת (בשביל לערבב עם פצפוצי השוקולד)
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מקציפים את החלבונים במיקסר לקצף רך ויציב.
3 בקערה נפרדת טורפים חלמונים עם סוכר, וניל, גבינת ריקוטה, שמנת חמוצה וקורנפלור עד לקבלת בלילה אחידה.
4 מוסיפים פנימה את קציפת החלבונים ובתנועות קיפול עדינות מערבבים היטב לבלילה אחידה.
5 מערבבים בקערה קטנה את השוקולד צ'יפס וכף קורנפלור ומוסיפים לבלילת העוגה. מערבבים מעט.
6 מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים 50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע. מוציאים ומצננים לחלוטין.
7 מחלצים מהתבנית, בוזקים המון אבקת סוכר ומגישים.
** העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים.
** אפשר להכין את העוגה בתבנית 22 ס"מ, היא פשוט תצא מעט יותר נמוכה.