עוגת גלידה מהירת הכנה עם עוגיות לוטוס ונוטלה
מאז הפעם האחרונה שהכנו עוגת גלידה משמנת מתוקה מוקצפת עברו שנים, אפילו עשרות שנים, ורק עכשיו אנחנו מבינים כמה שהתגעגענו. קרן אגם מוסיפה לחגיגה לוטוס ונוטלה, ואנחנו מצטרפים בשמחה. יאללה, 10 דקות ולמקפיא
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית אינגליש קייק סטנדרטית (לא חד"פ):
600 מ"ל (2 כוסות וחצי) שמנת להקצפה
רבע כוס (30 גרם) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
חצי כוס (120 מ"ל) חלב (לטבילת העוגיות)
שרוול עוגיות לוטוס
כוס (280 גרם) ממרח נוטלה או ממרח שוקולד אחר
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה.
2 מרפדים תבנית אינגליש בניילון נצמד או בנייר אפייה (תחתית ודפנות).
3 מעבירים שליש מכמות הקצפת לתבנית ומיישרים בעזרת כף.
4 טובלים עוגיות לוטוס בחלב ומניחים על הקצפת כך שיכסו אותה לגמרי.
5 מחממים מעט את ממרח השוקולד ומוזגים מחצית ממנו על עוגיות הלוטוס שבתבנית.
6 מסדרים שכבה נוספת: שליש קצפת, עוגיות טבולות בחלב לכיסוי מלא ושוקולד נוטלה.
7 מעבירים את שליש הקצפת שנותר מעל השוקולד. מכסים הכל בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 4-6 שעות לפחות.
8 לפני ההגשה מחלצים את העוגה: הכי נוח לפתוח את הניילון העליון, להניח מגש מעל ולהפוך. בתוך רגע העוגה תתגלץ' למטה עם הניילון. כשהעוגה על המגש מסירים את הניילון ומגישים.
**העוגה נמסה יחסית מהר לכן חשוב להגיש אותה מיד עם הוצאתה מהמקפיא.
** את עוגיות הלוטוס ניתן להמיר בפתי בר או עוגיות אוראו.
** את ממרח השוקולד ניתן להמיר בממרח לוטוס או בכל ממרח שאוהבים.