צילום׃ אנטולי מיכאלו לסוכנות המטבחון, יחסי ציבור

סברינה של קפולסקי

כשביקשנו מקפולסקי את המתכון לסברינה האלמותית שלהם, לא באמת חשבנו שהם ייתנו לנו אותו. ונחשו מה קרה אז

לירון אנגל | קפולסקי | פורסם 10/10/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 213 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

450 גרם קמח

25 גרם שמרים

רבע כוס חלב

4 ביצים

100 גרם סוכר

110 גרם חמאה מומסת

קורט מלח

לסירופ:

1.2 ליטר מים

400 גרם סוכר

15 גרם תמצית רום

5 גרם מחית וניל

לקצפת:

500 גרם שמנת מתוקה

50 גרם אבקת סוכר

10 גרם פודינג וניל

לקישוט:

דובדבנים

אופן ההכנה:

1 הבצק: לשים במיקסר במהירות בינונית את כל המרכיבים למעט החמאה והמלח. אחרי כדקה מוסיפים גם אותם וממשיכים ללוש כ-5 דקות במהירות גבוהה. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

2 מחלקים את הבצק לתבניות סיליקון אישיות (30 גרם בצק בכל אחת) ומתפיחים שוב.

3 אופים כ-17 דקות בחום של 170 מעלות, ומניחים לצינון בטמפרטורת החדר.

4 הסירופ: מחממים את מצרכי הסירופ בסיר עד לרתיחה. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות לקירור. משרים את הסברינות בסירופ כ-10 דקות מכל צד, או עד שרואים שהסברינה הכפילה את נפחה. מסדרים על מגש.

5 הקצפת: מקציפים את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומלזפים רוזטות מעל הסברינות.

6 מקשטים בדובדבנים ומגישים.

המתכון באדיבות קפולסקי, שדרות ביאליק 40, רמת השרון. 03-6287358