צילום׃ דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

עוגיות שכבות רוזמרי של מיקי שמו

יש מישהו שלא מכיר את הוופלים של מיקי שמו? לטובת מי שפספס את הפלא - מדובר בתענוג ממכר ועדין, שכבות שכבות של בצק וממרח שוקולד שהופכות ביחד לקסם, לא פחות. אז השגנו את המתכון, והוא אפשרי לחלוטין! בהצלחה

מיקי שמו | מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן | פורסם 04/01/24 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 66 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העוגיות האלה, "ופלים" בפי הלקוחות, הן להיט אמיתי. יש כאן לא מעט עבודה, אבל אני מבטיח שהתוצאה שווה את המאמץ. שימו לב לטכניקת האפייה המיוחדת: שכבות הבצק נאפות על גב התבנית ולא בתוכה. בקונדיטוריה אנחנו מכינים את העוגיות מארבע שכבות בצק, אבל אפשר להסתפק גם בשלוש.

מרכיבים (50 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה רכה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

3 כוסות (420 גרם) קמח

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

1 שקית (10 גרם) סוכר וניל

1 ביצה גדולה (מס' 1)

למלית:

250 גרם ממרח שוקולד רוזמרי (או נוטלה)

לציפוי:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק ואופים: מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.

‏2. מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה נפרדת.

‏3. מוסיפים לתערובת החמאה ביצה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים את יתרת תערובת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

‏4. מחממים תנור ל-190 מעלות.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הפוכה|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

‏5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בגודל תבנית תנור סנטדרטית (37 על 45 ס"מ) ובעובי 4-3 מ"מ (מומלץ לחתוך וליישר קצוות). מגלגלים את הבצק סביב המערוך.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
מחוררים את הבצק |צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

‏6. מניחים נייר אפייה על גב תבנית התנור ומקמחים מעט. פורסים את הבצק על נייר האפייה ומחוררים במזלג. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק (יש צורך בשלוש תבניות).

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
מורחים את הבצק ברוזמרי|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

‏7. אופים כ-12 דקות, רק עד להזהבה קלה. מצננים.

‏8. מרכיבים את העוגיות: מחממים את ממרח הרוזמרי כחצי דקה עד דקה במיקרוגל, או על להבה נמוכה תוך כדי בחישה כדי שלא יישרף, עד שהוא נוזלי ונוח לעבודה. מערבבים היטב.

‏9. מניחים בזהירות ריבוע אחד של בצק על משטח עבודה. מורחים עליו מחצית מממרח הרוזמרי באופן שווה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומכסים בריבוע הבצק השלישי. משהים לשעה.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
מחליקים שכבה שנייה של בצק אפוי |צילום: דניאל לילה, על השולחן
עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
חותכים את השוליים|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

‏10. פורסים לקוביות בעזרת סכין משונן וארוך וזורים מעל אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 שבועות.

עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
חותכים לרצועות ברוחב אחיד|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן
עוגיות רוזמרי - שלבי הכנה (צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
חותכים את הרצועות לקוביות בגודל אחיד|צילום: דניאל לילה, מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

* גיוון: מחליפים את ממרח הרוזמרי בממרח חלבה באותה כמות.

_OBJ

המתכון פורסם לראשונה באפריל 2006