עוגת שוקולד אוורירית וקצפת
בבית שחוגגים בו שני ימי הולדת בשבוע אחד, רצוי שלפחות אחת מהעוגות תהיה על הצד הקליל יותר. בשביל זה קרן אגם הכינה פס שוקולד אוורירי ושכבת קצפת לפינוק. יצא אפילו יותר טוב ממה שהיא חשבה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לבת שלי הגדולה היה השבוע יום הולדת 25. כיוון שחגגתי יומולדת יומיים לפניה, הבית היה עמוס עוגות והחלטתי להכין לה עוגת שוקולד באינגליש קייק - שלא תישאר לנו פה עוד עוגה גדולה - ולקשט אותה בקצפת.
מראש הכנתי את עוגת השוקולד הזאת עם כמות לא מאוד גדולה של קמח ביחס לעוגה והקצפה של חלבונים בשביל נפח ואווריריות, ובאמת שלא ידעתי איזו עוגה אוורירית וקלילה היא תצא. היא פשוט וואו כמו ענן בפה. יכול להיות שאם הייתי מוותרת על אבקת אפייה במתכון היא עדיין הייתה יוצאת מעולה, רק טיפה יותר פאדג׳ית - זה ממש תלוי מה אתם אוהבים יותר.
בכל אופן, מדובר בעוגת שוקולד אייר הכי קלה בבטן ובכלל, שאימצתי לכל השנה. שימו לב לגבי התבנית: אני אופה בתבניות אינגליש קייק לא חד פעמיות, שגדולות יותר בנפח מתבניות חד פעמיות. אצלי המסה של העוגה נכנסה בול לתבנית - אבל אם אין לכם תבנית אינגליש ואתם רוצים לאפות בתבנית אינגליש חד פעמית - שימו לב לא למלא אותה יותר מדי. ואם תישאר לכם בלילה, תאפו בנפרד בתבנית קטנה - אחרת יש סיכוי שהבלילה תגלוש בתנור מחוץ לתבנית.
מרכיבים :
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
200 מ״ל שמנת להקצפה
3 ביצים גודל L, מופרדות לחלמון חלבון
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
כפית תמצית/מחית וניל
קורט מלח
כפית אבקת אפייה
חצי כוס+כף (80 גרם) קמח לבן רגיל
לקצפת:
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 ממיסים שוקולד ושמנת להקצפה בפולסים במיקרוגל או בבאן מרי ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה וניל, מלח ואת החלמונים ומערבבים מהר עד לקבלת בלילה אחידה.
3 מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עם מטרפה (למניעת גושים) עד שהבלילה שוב אחידה וחלקה.
4 מקציפים במיקסר עם וו בלון חלבונים וסוכר לבן למשך 4-5 דקות עד לקבלת קצף תפוח. מעבירים את הקצף לבלילת השוקולד ובעדינות מקפלים ומאחדים את התערובות לתערובת אחת אחידה.
5 משמנים את תבנית האינגליש קייק ואופים את העוגה למשך 35-40 דקות עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצנננים לחלוטין.
6 מקציפים שמנת עם אבקת סוכר (שימו לב שהמתיקות של הקצפת מאוד עדינה. אני אוהבת לאזן בינה לבין
המתיקות של העוגה, כך שאם אתם מאוהבי המתוק-מתוק אתם יכולים להוסיף עוד כף אבקת סוכר) לקצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף ומקשטים את העוגה.
* שומרים במקרר בכלי אטום עד שלושה ימים.
בתיאבון ומזל טוב!