צילום׃ דן פרץ, mako אוכל

עוגיות אגוזים ורחת לוקום מבצק שמנת

עוגיות סהרונים בשני מילויים חגיגיים: עם אגוזי מלך או עם רחת לוקום

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 11/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

240 גר' חמאה

1 כוס שמנת חמוצה

4 חלמונים

400 גר' קמח

1/2 שקית אבקת אפייה

קורט ונילין

קורט סוכר

למלית האגוזים:

100 גר' סוכר

100 מ"ל חלב

50 גר' חמאה

250 גר' אגוזי מלך, קצוצים דק

50 גר' פירורי עוגיות חמאה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק לילה מראש: מערבבים במיקסר, בעזרת וו גיטרה במהירות איטית, את החמאה, שמנת וחלמונים.

2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ב-2 שלבים עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.

3 מכינים את המלית: מחממים עד לסף רתיחה את הסוכר, חלב וחמאה.

4 מסירים מן האש ומוסיפים את האגוזים ופירורי העוגיות.

5 מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ, חותכים משולשים קטנים שמידותיהם 7*5 ס"מ.

6 מניחים 1/2 כפית ממלית האגוזים בבסיסו של כל משולש ומגלגלים. (כמו קרואסון).

7 מסדרים את העוגיות בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה, במרחק של 1 ס"מ אחת מן השנייה, ואופים ב-170 מעלות כ-20 דקות.

8 בעוד העוגיות חמות, בוזקים עליהן מעט אבקת סוכר.

 

 

עוגיות רחת לוקום:

אפשרות 1:

ניתן להכין עם רחת לוקום באותו אופן ההכנה של עוגיות האגוזים.

 

אפשרות 2:

ניתן להכין בגליל בקוטר של 2 וחצי ס"מ ולחתוך לעוגיות ברוחב של 2 ס"מ.

אופים ב-170 מעלות כ-20 דקות. בסיום האפייה, בוזקים אבקת סוכר מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!