בראוניז גבינה שיש
מצד אחד הבראוניז האלה הם סופר קלים להכנה - באמת רק עניין של כמה ערבובים. מצד שני, הדרישה לתת להם להתקרר 5 שעות לפני הזלילה היא גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה. אנחנו לא הצלחנו, ועדיין נהנינו בטירוף
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לשכבת הבראוניז (תבנית מלבנית 20*30):
225 גרם שוקולד מריר
225 גרם חמאה
1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר (150 גרם, אפשר להחליף בדמררה)
4 ביצים
120 גרם קמח (1 כוס פחות 2 כפות)
לשכבת הגבינה:
300 גרם גבינת שמנת
רבע כוס סוכר (50 גרם)
1 ביצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו).
2 מתחילים עם בלילת הגבינה: טורפים בקערה גבינה וסוכר. מוסיפים את הביצה וטורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים בצד.
לבלוג של עדי - עדיקוש
3 בלילת הבראוניז: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה. מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום וטורפים.
4 מוסיפים את הביצים וטורפים שוב.
5 מוסיפים את הקמח וטורפים היטב עד קבלת בלילה חלקה ללא גושים.
6 מרפדים תבנית מלבנית 20*30 ס"מ בנייר אפייה. מוזגים שלושת רבעי מבלילת הבראוניז לתבנית ומשטחים.
7 מוזגים מלמעלה בזהירות רבה את בלילת הגבינה (מומלץ לעשות את זה מגובה נמוך, כדי שהבלילות לא יתערבבו). משטחים בעזרת פלטה קטנה או גב של כף.
8 חוזרים לבלילת הבראוניז ששמרנו בצד ומניחים תלוליות ממנה על שכבת הגבינה שהשארנו בצד (אפשר בכף ואפשר בשקית זילוף).
9 יוצרים צורת שיש בעזרת סכין או קיסם עבה.
10 אופים 45-50 דקות, או עד ששכבת הגבינה יציבה. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ואז במקרר כ-5 שעות, כדי שיהיה אפשר לחתוך את העוגה (לקיצור תהליכים - שעתיים במקפיא).
11 מחלצים את הבראוניז מהתבנית וחותכים לריבועים.
** קוביות הבראוניז יישמרו בקופסה אטומה במקרר במשך כשבוע.
המתכון פורסם לראשונה בפברואר 2022