צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

בראוניז גבינה שיש

מצד אחד הבראוניז האלה הם סופר קלים להכנה - באמת רק עניין של כמה ערבובים. מצד שני, הדרישה לתת להם להתקרר 5 שעות לפני הזלילה היא גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה. אנחנו לא הצלחנו, ועדיין נהנינו בטירוף

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 10/08/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 147 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת הבראוניז (תבנית מלבנית 20*30):

225 גרם שוקולד מריר

225 גרם חמאה

1 כוס סוכר לבן (200 גרם)

שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר (150 גרם, אפשר להחליף בדמררה)

4 ביצים

120 גרם קמח (1 כוס פחות 2 כפות)

לשכבת הגבינה:

300 גרם גבינת שמנת

רבע כוס סוכר (50 גרם)

1 ביצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי (לא טורבו).

2 מתחילים עם בלילת הגבינה: טורפים בקערה גבינה וסוכר. מוסיפים את הביצה וטורפים שוב עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים בצד.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בראוניז גבינה שיש - מקרוב (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
מקרוב|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

3 בלילת הבראוניז: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה. מוסיפים את הסוכר הלבן והסוכר החום וטורפים.

4 מוסיפים את הביצים וטורפים שוב.

5 מוסיפים את הקמח וטורפים היטב עד קבלת בלילה חלקה ללא גושים.

6 מרפדים תבנית מלבנית 20*30 ס"מ בנייר אפייה. מוזגים שלושת רבעי מבלילת הבראוניז לתבנית ומשטחים.

7 מוזגים מלמעלה בזהירות רבה את בלילת הגבינה (מומלץ לעשות את זה מגובה נמוך, כדי שהבלילות לא יתערבבו). משטחים בעזרת פלטה קטנה או גב של כף.

8 חוזרים לבלילת הבראוניז ששמרנו בצד ומניחים תלוליות ממנה על שכבת הגבינה שהשארנו בצד (אפשר בכף ואפשר בשקית זילוף).

9 יוצרים צורת שיש בעזרת סכין או קיסם עבה.

10 אופים 45-50 דקות, או עד ששכבת הגבינה יציבה. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ואז במקרר כ-5 שעות, כדי שיהיה אפשר לחתוך את העוגה (לקיצור תהליכים - שעתיים במקפיא).

11 מחלצים את הבראוניז מהתבנית וחותכים לריבועים.

בראוניז גבינה שיש - מוכנים להגשה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
מוכנים להגשה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

** קוביות הבראוניז יישמרו בקופסה אטומה במקרר במשך כשבוע.

המתכון פורסם לראשונה בפברואר 2022