טירמיסו לימון
הבעיה הגדולה עם הטירמיסו הלימוני הזה, חוץ מזה שהוא מבייש קינוחים אחרים, היא שצריך להכין אותו לילה מראש - ואז לשאת את נוכחותו במקרר ולהתאפק לא להטביע בו כף בכל פעם שעוברים באזור. זה לא קל, אבל זה שווה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית פיירקס 25*35 ס"מ גבוהה:
חבילה בישקוטים
כוס חלב (לטבילה של הבישקוטים)
לקרם לימון (למון קארד):
100 גרם (חצי כוס) סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט
כף (10 גרם) קורנפלור
4 חלמונים
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
לקרם מסקרפונה:
2 חבילות (500 גרם) גבינת מסקרפונה
קופסה גדולה (500 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות (36 גרם) סוכר
אופן ההכנה:
1 מכינים קרם לימון (למון קארד): מחממים בסיר קטן סוכר, מיץ לימון, קורנפלור וחלמונים תוך טריפה מתמדת, עד שהקרם מסמיך (זה לוקח כמה דקות). לא מפסיקים לערבב.
2 מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד לקבלת קרם חלק. מניחים בצד עד ההרכבה.
3 קרם מסקרפונה: מקציפים במיקסר עם וו בלון גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.
4 מרכיבים את הטירמיסו: טובלים בישקוטים בחלב ומסדרים בתחתית התבנית, עד לכיסוי מלא. מורחים על הבישקוטים חצי מכמות קרם המסקרפונה ומיישרים בפאלטה או כף.
5 מסדרים קומה נוספת של בישקוטים טבולים בחלב, ועליהם מורחים את יתרת קרם המסקרפונה. מעבירים למקרר לשעה.
6 משטחים את קרם הלימון על המסקרפונה. מעבירים למקרר לכמה שעות, ועדיף לילה.

בתיאבון!
