צילום׃ עדי קלינגהופר

טירמיסו לימון

הבעיה הגדולה עם הטירמיסו הלימוני הזה, חוץ מזה שהוא מבייש קינוחים אחרים, היא שצריך להכין אותו לילה מראש - ואז לשאת את נוכחותו במקרר ולהתאפק לא להטביע בו כף בכל פעם שעוברים באזור. זה לא קל, אבל זה שווה

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 16/10/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית פיירקס 25*35 ס"מ גבוהה:

חבילה בישקוטים

כוס חלב (לטבילה של הבישקוטים)

לקרם לימון (למון קארד):

100 גרם (חצי כוס) סוכר

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט

כף (10 גרם) קורנפלור

4 חלמונים

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

לקרם מסקרפונה:

2 חבילות (500 גרם) גבינת מסקרפונה

קופסה גדולה (500 מ"ל) שמנת מתוקה

3 כפות (36 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים קרם לימון (למון קארד): מחממים בסיר קטן סוכר, מיץ לימון, קורנפלור וחלמונים תוך טריפה מתמדת, עד שהקרם מסמיך (זה לוקח כמה דקות). לא מפסיקים לערבב.

2 מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד לקבלת קרם חלק. מניחים בצד עד ההרכבה.

3 קרם מסקרפונה: מקציפים במיקסר עם וו בלון גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.

4 מרכיבים את הטירמיסו: טובלים בישקוטים בחלב ומסדרים בתחתית התבנית, עד לכיסוי מלא. מורחים על הבישקוטים חצי מכמות קרם המסקרפונה ומיישרים בפאלטה או כף.

5 מסדרים קומה נוספת של בישקוטים טבולים בחלב, ועליהם מורחים את יתרת קרם המסקרפונה. מעבירים למקרר לשעה.

6 משטחים את קרם הלימון על המסקרפונה. מעבירים למקרר לכמה שעות, ועדיף לילה.

טירמיסו לימון של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר)
טירמיסו לימון של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!