עטאייף במילוי קרם מסקרפונה
יש הרבה קינוחים לשבועות אבל קינוח כזה חגיגי, מרשים וטעים הרבה זמן לא אכלתם, ואם יורשה לנו – כנראה גם לא הכנתם. עטאייף במילוי קרם מסקרפונה תפוזי שיגרום לכולם להזמין אתכם לכל החגים, שנה אחר שנה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
כוס וחצי (250 גרם) סולת
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר
רבע כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות גדושות שמרים יבשים
3 וחצי כוסות מים פושרים
למילוי:
2 שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
3 כפות גדושות מסקרפונה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2-3 כפות אבקת סוכר
קליפה מגוררת מחצי תפוז
לסירופ (לא חובה):
1 כוס סוכר
כוס וחצי מים
טיפת מי זהר
לציפוי:
פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במטרפה. הבצק צריך להתקבל מעט נוזלי. מכסים בניילון נצמד ומניחים לכחצי שעה.
2 המילוי: מקציפים במיקסר את מרכיבי הקרם חוץ מקליפת התפוז, עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים.
3 הסירופ: מחממים את כל המרכיבים בסיר קטן תוך כדי ערבוב. מבשלים כ-5 דקות אחרי רתיחה, עד שהסירופ מצטמצם מעט. מורידים מהאש.
4 לאחר שהבצק תפח מעט מערבבים אותו שוב, ואם הבלילה לא מספיק נוזלית מוסיפים עוד חצי כוס מים. הבלילה צריכה להזכיר במרקם בלילה של פנקייק.
5 מחממים מחבת מעט משומנת מעל להבה בינונית ויוצקים כחצי מצקת מהבלילה. משטחים מעט. ממתינים כ-2 דקות, עד שהתחתית זהובה וכל פני הבצק מתמלאים בנקודות שמאוד מזכירות לחוח. מוציאים ומניחים על מגבת נקייה. לא הופכים את הבצק, הטיגון הוא רק מצד אחד.
6 מניחים במרכז כל עיגול בצק (על החלק המחורר) כף מהקרם ומקפלים לשניים. מהדקים עד אמצע הדרך (ראו בסרטון) וטובלים בפיסטוקים הטחונים. ממשיכים כך עם כל הכמות.
7 מגישים עם הסירופ לטבילה.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים
** העטאייף מצוינים גם בלי הסירופ, אז לשיקולכם.