צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל

זה לא רק מתכון לחיתוכיות שנדרשים כוחות אדירים לסרב להן, לעדיקוש יש כאן טריק: מכינים בצק פריך (עם חמאה או פרווה), מחלקים ל-2, חלק אחד הוא הבסיס, והשני הופך לקראמבל שמגרדים בפומפייה. גם גאוני וגם טעים

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 18/07/24 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

(תבנית 30X40 ס"מ):

630 גרם קמח (4 וחצי כוסות)

שליש כוס סוכר (כ-65 גרם)

400 גרם חמאה (לפרווה: להשתמש בנטורינה באותה כמות)

2 כפות אבקת אפייה (20 גרם)

חצי כוס מיץ תפוזים

4 חלמונים

קורט מלח

צנצנת ריבת פטל/תות

 

 

 

 

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, סוכר, חמאה ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מיץ תפוזים, חלמונים ומעט מאוד מלח, ומעבדים עד לקבלת בצק כמעט אחיד.

2 מעבירים את הבצק בעזרת מרית לניילון נצמד, עוטפים ומכניסים לקירור כשעתיים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב סטטי).

4 אחרי קירור, חוצים את הבצק ל-2 חלקים, וחלק אחד מכניסים להקפאה.

5 מניחים את חצי הבצק שלא הוקפא בין 2 ניירות אפייה ומרדדים למלבן בגודל התבנית (30X40 ס"מ). מעבירים את יריעת הבצק  המרודדת ישירות מעל התבנית כשנעזרים בנייר האפייה על מנת להניח אותה בתחתית התבנית.

6 מורחים ריבה על הבצק ומשטחים אותה באחידות על כולו. 

7 מוציאים את חצי הבצק השני מהמקפיא ומגררים אותו בפומפייה מעל הריבה, או שיוצרים קראמבל בפירור ידני. 

8 מכניסים לאפייה כ-30 דקות או עד הזהבה. מוציאים, מצננים כשעתיים, מפדרים באבקת סוכר ופורסים לקוביות.

חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
חיתוכיות ריבה עם טריק קראמבל|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

* את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-3 ימים.