צילום׃ הדס ניצן, ימים מתוקים, הוצאת תכלת

זה פרווה! עוגת הסניקרס המדוברת של נעם מ"חתונמי"

עם כל הכבוד לדרמות במפגש הזוגות בחתונמי, החלק שהכי סקרן את כולם היה האוכל. בין הסלט של יואנה לסלט של יוסי, התבלטה העוגה שהכינה נעם כהן. היא גם זכתה לשבחים ולא תאמינו, היא גם פרווה! קבלו את המתכון

נטלי לוין | ימים מתוקים, הוצאת תכלת | פורסם 08/08/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בין כל ההתרחשויות שקרו במהלך מפגש הזוגות של "חתונה ממבט ראשון", היה רגע אחד מיוחד שחימם גם לאנשים הציניים ביותר את הלב. נעם הכינה עוגה והתבאסה שהיא נמסה לה קצת בדרך, ואז משה זיהה את החשש שלה, לקח את העוגה והתחיל להסתובב בין הזוגות ולהשוויץ בצורה שהיא גם צנועה וגם רומנטית בו זמנית. התוצאה: התלהבות ניכרת בקרב המשתתפים בנוגע לטעם ובעיקר, איך לא, בנוגע לעובדה שמדובר בעוגה פרווה. אחרי כל הרעש, פנינו לנעם והשגנו לכם את המתכון לעוגה המדוברת ששייך לנטלי לוין, הלוא היא עוגיו.נט:

מרכיבים :

לבסיס שוקולד-בוטנים:

150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד

2 כפות מייפל טבעי

שליש כוס (80 גרם) חמאת בוטנים טבעית

כף שמן קוקוס

לגלידת שוקולד:

פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס קר (17-22%)

חצי כוס (120 גרם) מייפל טבעי

3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו

100 גרם שוקולד מריר מגורר

לגלידת חמאת בוטנים:

פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס קר (17-22%)

 רבע כוס (60 מ"ל) מייפל טבעי

חצי כוס (120 גרם) חמאת בוטנים טבעית

לקישוט:

50 גרם בוטנים קלויים מלוחים, קצוצים גס

50 גרם שוקולד מריר, מומס

40 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: גוזרים עיגול מנייר אפייה בקוטר התבנית, מניחים אותו בתחתית התבנית ומשמנים בנדיבות.

2 במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים ביסקוויטים. מוסיפים מייפל, חמאת בוטנים ושמן קוקוס וטוחנים לתערובת במרקם חולי.

העוגה של נעם כהן לסופ
צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12

3 מהדקים את התערובת לבסיס התבנית ומקפיאים כחצי שעה.

4 מכינים גלידת שוקולד: במעבד מזון עם להב פלדה מערבלים קרם קוקוס, מייפל ואבקת קקאו לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד ומערבבים. יוצקים על הבסיס ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים כשעה.

5 מכינים גלידת חמאת בוטנים: במעבד מזון עם להב פלדה מערבלים קרם קוקוס, מייפל וחמאת בוטנים לתערובת אחידה. יוצקים על שכבת השוקולד ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים 4-5 שעות.

6 מקשטים ומגישים: מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית. מפזרים בוטנים מלוחים ושוקולד צ'יפס, מזלפים שוקולד מומס ומגישים.

* העוגה נשמרת עד חודש בכלי אטום במקפיא. מומלץ להפשיר את העוגה כ-15 דקות לפני ההגשה, לפריסה קלה.

כריכת הספר ימים מתוקים  (צילום: באדיבות הוצאת
צילום: באדיבות הוצאת "תכלת"