מקלות פילו עם קרם שקדים
אפשר לשמור את המתכון הזה לקראת ארוחת ראש השנה, אבל אפשר (ומומלץ) לא להתאפק ולהכין אותו כבר עכשיו - לא במקום ראש השנה, בנוסף. זה פשוט כל כך קל וכל כך מתגמל שחבל על כל דקה
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
10 דפי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן
100 גרם חמאה מומסת, להברשה
אבקת סוכר, לקישוט
למלית קרם שקדים:
100 גרם חמאה רכה
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.
2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף.
3 מניחים דף פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה.
4 מזלפים לרוחב הדף, קרוב לקצה, שני פסים דקים של קרם שקדים (ראו בתמונה), מקפלים את הקצוות ומגלגלים כמו סיגר. ממשיכים כך עם כל הדפים.
5 מסדרים את מקלות הפילו על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה.
6 מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.



הערות:
** אם אין שקית זילוף - מורחים בעדינות רבה כמות של שתי כפיות מלית.
** אם אין מיקסר - אפשר לערבב במטרפה (אבל החמאה חייבת להיות מאוד מאוד רכה).
** אל תתפתו להגדיל את כמות הקרם, כי אז הוא יזלוג החוצה באפייה.
בתיאבון!