צילום׃ עדי קלינגהופר

מקלות פילו עם קרם שקדים

אפשר לשמור את המתכון הזה לקראת ארוחת ראש השנה, אבל אפשר (ומומלץ) לא להתאפק ולהכין אותו כבר עכשיו - לא במקום ראש השנה, בנוסף. זה פשוט כל כך קל וכל כך מתגמל שחבל על כל דקה

עדי קלינגהופר | mako | פורסם 04/09/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

10 דפי פילו, מופשרים על פי הוראות היצרן 

100 גרם חמאה מומסת, להברשה

אבקת סוכר, לקישוט

למלית קרם שקדים:

100 גרם חמאה רכה 

100 גרם שקדים טחונים 

100 גרם אבקת סוכר 

2 כפות קורנפלור 

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות, סטטי.

2 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף.

3 מניחים דף פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה.

4 מזלפים לרוחב הדף, קרוב לקצה, שני פסים דקים של קרם שקדים (ראו בתמונה), מקפלים את הקצוות ומגלגלים כמו סיגר. ממשיכים כך עם כל הדפים.

מקלות פילו במילוי קרם שקדים. כבר בשלב הזה הם יפים (צילום: עדי קלינגהופר)
מקלות פילו במילוי קרם שקדים. כבר בשלב הזה הם יפים|צילום: עדי קלינגהופר

בדרך לתנור (צילום: עדי קלינגהופר)
בדרך לתנור|צילום: עדי קלינגהופר

5 מסדרים את מקלות הפילו על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה.

6 מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

 

מוכן (צילום: עדי קלינגהופר)
מוכן|צילום: עדי קלינגהופר
אחד כזה ואנחנו מסודרים (צילום: עדי קלינגהופר)
אחד כזה ואנחנו מסודרים|צילום: עדי קלינגהופר
אחרונה ודי (צילום: עדי קלינגהופר)
אחרונה ודי|צילום: עדי קלינגהופר

הערות:

** אם אין שקית זילוף - מורחים בעדינות רבה כמות של שתי כפיות מלית.

** אם אין מיקסר - אפשר לערבב במטרפה (אבל החמאה חייבת להיות מאוד מאוד רכה).

** אל תתפתו להגדיל את כמות הקרם, כי אז הוא יזלוג החוצה באפייה.

לבלוג של עדיקוש

לעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!