צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות נוטלה

מתכון לעוגיות נוטלה מתוחכמות אבל קלות ומהירות להכנה, עם ממרח נוטלה ושברי אגוזי לוז, ציפוי אבקת סוכר ועוד קצת אגוזים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 31/12/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

2/3 כוס ממרח נוטלה (220 גרם)

30 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

כוס וחצי (210 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת קפה נמס

קורט מלח

1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס (אין צורך לקלות ולקלף)

2 כפות (30 מ"ל) חלב

לציפוי:

1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס

1/2 כוס (כ-60 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את ממרח הנוטלה, החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים שוב.

2 לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקפה הנמס. מוסיפים את המלח ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר לסירוגין עם החלב – תחילה מוסיפים מחצית מתערובת הקמח, מוסיפים את החלב ולבסוף את יתרת תערובת הקמח. מערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד.

3 מעבירים את בצק עוגיות הנוטלה לקירור למשך כשעה עד שהבצק מתייצב ונוח לעבודה. ניתן להכין את הבצק ערב קודם ולשמור אותו לילה בקירור.

4 מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מכינים 2 קעריות עם חומרי הציפוי – קערית עם האגוזים הקצוצים וקערית נוספת עם אבקת הסוכר. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. מגלגלים כל כדור תחילה באגוזים הקצוצים ואח"כ באבקת הסוכר. מוודאים שכדורי הבצק מכוסים היטב בשכבה עבה ונדיבה של אבקת סוכר. מניחים במרווחים של כ-3-4 ס"מ בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-9 דקות ועד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד 3 ימים נוספים.

* מבוסס על מתכון מתוך America’s Test Kitchen Holiday Cookies.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!