עוגיות נוטלה
מתכון לעוגיות נוטלה מתוחכמות אבל קלות ומהירות להכנה, עם ממרח נוטלה ושברי אגוזי לוז, ציפוי אבקת סוכר ועוד קצת אגוזים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
2/3 כוס ממרח נוטלה (220 גרם)
30 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי (210 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת קפה נמס
קורט מלח
1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס (אין צורך לקלות ולקלף)
2 כפות (30 מ"ל) חלב
לציפוי:
1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס
1/2 כוס (כ-60 גרם) אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את ממרח הנוטלה, החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים שוב.
2 לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקפה הנמס. מוסיפים את המלח ואת האגוזים הקצוצים ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר לסירוגין עם החלב – תחילה מוסיפים מחצית מתערובת הקמח, מוסיפים את החלב ולבסוף את יתרת תערובת הקמח. מערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד.
3 מעבירים את בצק עוגיות הנוטלה לקירור למשך כשעה עד שהבצק מתייצב ונוח לעבודה. ניתן להכין את הבצק ערב קודם ולשמור אותו לילה בקירור.
4 מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. מכינים 2 קעריות עם חומרי הציפוי – קערית עם האגוזים הקצוצים וקערית נוספת עם אבקת הסוכר. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5-3 ס"מ. מגלגלים כל כדור תחילה באגוזים הקצוצים ואח"כ באבקת הסוכר. מוודאים שכדורי הבצק מכוסים היטב בשכבה עבה ונדיבה של אבקת סוכר. מניחים במרווחים של כ-3-4 ס"מ בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-9 דקות ועד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד 3 ימים נוספים.
* מבוסס על מתכון מתוך America’s Test Kitchen Holiday Cookies.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!