טארט ריבה ופירורים מהיר מבצק עלים
בקיץ אנחנו מעדיפים תמיד ללכת על מתכון מהיר ופשוט, ולעמוד כמה שפחות במטבח. כאן נכנסות לתמונה החיתוכיות האלה - מעט מאוד עבודה, ריבה מאיזה פרי שאוהבים (במקרה הזה - פירות יער), קראבל ושקדים פריכים. מושלם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לא יודעת אם זה החופש הגדול שמתקרב או שזאת אני, אבל בזמן האחרון אני מחבבת מאוד מתכונים מהירים ופשוטים עם קיצורי דרך.
השבוע רציתי לשתות קפה עם ריבועי ריבה, והחלטתי לקצר תהליך ולהכין את התחתית מבצק עלים שנח כבר במקרר. זה השתלם לי לגמרי: יצא מאפה שכיף לזלול בכל שעה והוא ממש ממש מהיר וטעים.
מרכיבים :
חבילה (500-600 גרם) בצק עלים מופשר
כוס וחצי ריבה מכל סוג שאוהבים (במקרה הזה ריבת פירות יער)
לקראמבל:
150 גרם (כוס+כף) קמח לבן
100 גרם קוביות חמאה (קרות מהמקרר)
50 גרם אבקת סוכר
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים את בצק העלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3 בעזרת סכין מסמנים (לא חורצים עד הסוף, רק סימון) ריבועים על פני הבצק.
4 מורחים את הריבה בעזרת סכין/פלטה/מרית ריבה באופן שווה ומשאירים שוליים נקיים של 2-3 ס״מ.
5 מכינים קראמבל: בקערה בינונית מערבבים חמאה קרה עם קמח ואבקת סוכר עד ליצירת פירורי בצק (אפשר גם להכין במעבד מזון עם להב פלדה).
6 מפזרים את הקראמבל באופן שווה מעל הריבה ומעליהם את השקדים הפרוסים.
אופים כ-30 דקות עד שהריבה מבעבעת והבצק שחום. עם היציאה מהתנור פורסים לריבועים, מצננים מעט ומגישים.
* מומלץ להגיש עם קצת קצפת או גלידת וניל מעל או ליד.