עוגת טורט וניל
עוגה נימוחה, אוורירית, יפהפייה וגבוהה שתתגאו להוציא לאורחים בסופ"ש - ואנחנו בכלל לא מדברים על שבירת הצום של יום כיפור. רוצים אותה פרווה? אין שום בעיה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
תבנית אנג'ל קייק בקוטר 25 ס"מ:
6 ביצים בטמפרטורת החדר
חצי כוס שמן קנולה (120 מ"ל)
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
כוס ושליש (210) גרם קמח
שלושת רבעי כוס (180מ"ל) מים/חלב שקדים/סויה/שיבולת שועל (או חלב לגרסה חלבית)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
3 טורפים בקערה חלמונים ושמן. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וטורפים שוב.
4 מוסיפים בהדרגה קמח וחלב וטורפים היטב. מוסיפים אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל וטורפים שוב עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
5 מקציפים את החלבונים במיקסר בעזרת וו בלון: בהתחלה על מהירות בינונית וכאשר מתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את מחצית הסוכר שנותר. ממשיכים להקציף על מהירות גבוהה עד היווצרות קצף מבריק, חלק ויציב.
6 מעבירים שליש מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים. ממשיכים עם שליש שני ולאחר מכן עם השליש האחרון בעדינות עד שאין גושים (את החלק האחרון אפשר לקפל מעט עם מטרפה).
7 מעבירים את הבלילה לתבנית לא משומנת (!) כך שתגיע עד לשלושת רבעי מגובה התבנית. אם נותרה בלילה - אפשר לאפות את השארית בתבנית נוספת.
8 מיישרים מעט את החלק העליון ואופים כשעה ו-10 דקות (אם רוצים לבדוק את העוגה - מחכים לפחות שעה עד שפותחים את דלת התנור). כשהעוגה זהובה וקפיצית למגע - היא מוכנה.
9 מוציאים את העוגה מהתנור, הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים (אם לא משתמשים בתבנית אנג'ל קייק אפשר להשתמש גם בתבנית פלא בקוטר 25 ס"מ). מחכים לצינון כ-3 שעות ואפשר גם לילה.
10 לאחר צינון מלא מחלצים את העוגה, מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.
לבלוג של עדי - עדיקוש
* העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.