עוגת שכבות שוקולד חגיגית
העוגה הכי חגיגית שיש: 4 שכבות של עוגה שוקולדית (הרוויון עושה לה פלאים), בין כל שכבה קרם שוקולדי עשיר ומסביב עוד קצת, שלא יחסר. אם רוצים - כמובן שמוסיפים גם סוכריות, אבל רק בסוף, אחרי שהכל התייצב
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהלילה שלם
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
נדרשת כאן השקעה, נכון, אבל כמה שזה משתלם בסוף כשכולם מתפעלים מהיופי והטעם. ראשית: מומלץ ורצוי להכין את העוגה יום קודם כולל הגנאש וכל השכבות.
במתכון אני משתמשת בשמנת צמחית כי מצאתי שהיא הכי תורמת ליציבות. אבל כמובן שאפשר להחליף גם לשמנת מתוקה רגילה.
ותזכרו שגם אם הציפוי לא יוצא מושלם, הכל בסדר, מטבח ביתי זה לא קונדיטוריה ומי שתכינו לכבודו את העוגה יהיה אסיר תודה בכל מקרה. בהצלחה ובתיאבון.
מרכיבים :
לעוגות:
330 גרם קמח
98 גרם קקאו
400 גרם סוכר לבן ( 2 כוסות )
3 כפיות סודה לשתייה
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
3 ביצים
כוס וחצי ריוויון
כוס וחצי מים רותחים + כפית קפה
קורט מלח
לקרם השוקולד:
250 גרם שוקולד מריר
750 מ"ל שמנת צמחית
שלושת רבעי כוס חלב
4 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
4 כפות קקאו
5 כפות סוכר
לקישוט:
סוכריות צבעוניות (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מערבבים במיקסר עם וו בלון ביצים, שמן וריוויון על מהירות נמוכה.
3מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
4 מוסיפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וממשיכים לערבב עד איחוד החומרים.
5 מוסיפים את המים הרותחים עם הקפה בהדרגה - חצי כוס - ומערבבים עד בלילה אחידה. לאחר מכן מוסיפים את יתר המים. מוסיפים גם את המלח.
6 משמנים היטב 4 תבניות בקוטר 22 ס"מ (או שמרפדים רינג בנייר אפייה) וכשהבלילה אחידה וללא גושים, יוצקים אותה באופן שווה ל-4 התבניות.
7 אופים את העוגות כ 25-30 דקות (אם אופים ברינג אחד גדול - מכפילים את משך האפייה).
8 מצננים את העוגות לטמפרטורת חדר ושומרים במקרר עד הרכבת העוגה.
9 מכינים את קרם השוקולד: ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר ו-250 מ"ל שמנת (או בבאן מרי). מעבירים למקרר ל-4 שעות (או למקפיא לשעתיים אם רוצים לקצר תהליכים).
10 ממשיכים רק אחרי שהגנאש כבר קר: מקציפים במיקסר 500 מ"ל שמנת, סוכר, אינסטנט פודינג שוקולד, חלב, וקקאו ומקציפים עד לקבלת קצפת כמעט יציבה.
11 מוסיפים למיקסר את הגנאש הקר וממשיכים להקציף רק עד לקבלת קרם יציב (יש להימנע מהקפצת יתר שעלולה לשבור את הקרם!). מעבירם רבע מכמות הקערה ושומרים בצד.
לבלוג של עדי - עדיקוש
12 ממשיכים בהרכבת העוגה: מוציאים את העוגות מהקירור, מחלצים כל עוגה מהתבנית ומניחים על נייר אפייה. עכשיו יש 2 אפשרויות: לקרוץ כל עוגה עם רינג בקוטר 20 ס"מ או להשאיר את העוגות בקוטר הזה - כך או כך, ממשיכים אותו דבר מכאן.
13 מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה או תחתית קשיחה, מורחים כמה כפות מקרם השוקולד ומשטחים לשכבה ישרה.
בתיאבון!
14 מניחים עוד שכבת עוגה וחוזרים על פעולת מריחת והשטחת הקרם, וכך עם שאר שכבות העוגה. מסיימים עם קרם למעלה.
15 עם שארית הקרם מצפים את העוגה מסביב. ניתן להיעזר בפלטה לשיטוח הקרם, אבל אם בכל מקרה תכסו אותה בסוכריות - הקרם לא חייב להיות אחיד.
16 כשכל העוגה מצופה בקרם, מעבירים אותה לקירור והתייצבות ללילה שלם לפחות (אפשר גם במקפיא למי שמעדיף לחסוף זמן).
17 אחרי שהעוגה התייצבה במקרר - ניתן לקשט בסוכריות אם רוצים - ולהגיש.
בתיאבון!