שבקייה
אין זמן טוב מפורים להכין שבקייה - ממתק הבצק המטוגן והמוספג בסירופ סוכר שאי אפשר להישאר אדישים אליו. עכשיו השאלה היא רק איך יוצרים את הצורה כמו הסבתות המרוקאיות - והתשובה ממש פה בפנים
- זמן עבודהשעתיים
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק (50 יחידות):
1 קילו קמח
2 כפות סוכר
200 גרם מרגרינה מומסת
1 כף אבקת אפייה
2 כפות חומץ
450 מ"ל מים
לסירופ:
1 קילו סוכר
3 וחצי כוסות מים
מיץ מחצי לימון
להגשה:
שומשום
אופן ההכנה:
1 לשים את כל חומרי הבצק במיקסר לפחות 7 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון של לפחות שעתיים במקרר.
2 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים.
3 מרדדים כדור ראשון ליריעת בצק ארוכה ודקה (אפשר להיעזר במכונת פסטה, עד שלב 6).
4 חותכים למלבנים רחבים ויוצרים את צורת השבקייה על פי הסרטון.
5 מסדרים מגש עם מגבת ומניחים עליו את השבקיות המוכנות. חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק.
6 מחממים סיר עם שמן (עד בערך מחצית מגובהו).
7 כשהשמן מגיע ל-180 מעלות מכניסים מהשבקיות בעדינות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולות עם כל הבצק.
8 מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר ולימון כ-10 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי והנוזל מבעבע.
9 מניחים את השבקיות המטוגנות בסירופ. מצפים היטב מכל הצדדים, מוציאים לצלחת הגשה ומקשטים בשומשום.
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!