צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

שבקייה

אין זמן טוב מפורים להכין שבקייה - ממתק הבצק המטוגן והמוספג בסירופ סוכר שאי אפשר להישאר אדישים אליו. עכשיו השאלה היא רק איך יוצרים את הצורה כמו הסבתות המרוקאיות - והתשובה ממש פה בפנים

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 21/03/24 
  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.1 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (50 יחידות):

1 קילו קמח

2 כפות סוכר

200 גרם מרגרינה מומסת

1 כף אבקת אפייה

2 כפות חומץ

450 מ"ל מים

לסירופ:

1 קילו סוכר

3 וחצי כוסות מים

מיץ מחצי לימון 

להגשה:

שומשום

אופן ההכנה:

>> מתכונים לאוזני המן

>> מתכונים לפורים

>> רעיונות למשלוח מנות

1 לשים את כל חומרי הבצק במיקסר לפחות 7 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון של לפחות שעתיים במקרר.

2 מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-6 כדורים. 

3 מרדדים כדור ראשון ליריעת בצק ארוכה ודקה (אפשר להיעזר במכונת פסטה, עד שלב 6).

4 חותכים למלבנים רחבים ויוצרים את צורת השבקייה על פי הסרטון.

5 מסדרים מגש עם מגבת ומניחים עליו את השבקיות המוכנות. חוזרים על הפעולות עם כל כדורי הבצק.

6 מחממים סיר עם שמן (עד בערך מחצית מגובהו).

השבקייה של עדיקוש (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
השבקייה של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7 כשהשמן מגיע ל-180 מעלות מכניסים מהשבקיות בעדינות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולות עם כל הבצק.

8 מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר מים, סוכר ולימון כ-10 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי והנוזל מבעבע.

9 מניחים את השבקיות המטוגנות בסירופ. מצפים היטב מכל הצדדים, מוציאים לצלחת הגשה ומקשטים בשומשום.

שבקייה. בול לפורים (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
שבקייה. בול לפורים|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!