צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

ז'אבן

תמיד חשבנו שבשביל להכין ז'אבן כמו שצריך חייבים להיות סבתא מרוקאית, שכבר אירחה אצלה איזה 20-30 מימונות בחיים. כמה נחמד לגלות שלא, אפילו ממש לא - כל מה שצריך זה כיריים, מיקסר ואהבה עזה למתוק

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 25/04/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקערה ענקית:

1 קילו סוכר לבן

2 כוסות (500 מ"ל) מים 

4 כפות מיץ לימון 

2 חלבונים 

לקישוט:

שקדים, אגוזים

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר רחב סוכר ומים כ-35 דקות על להבה נמוכה. 

2 מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל כמה דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. מצננים 10 דקות.

3 מתחילים להקציף את החלבונים ותוך כדי מוסיפים בזרם דק את הסירופ שהצטנן. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ודביק. 

4 מעבירים את הז'אבן לכלי זכוכית ומקשטים בשקדים או באגוזים שאוהבים. 

* את הז'אבן יש להגיש בתוך שעתיים, או לשמור בהקפאה. במקרר הוא לא יישמר טוב.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

ז'אבן (צילום: rontav, ShutterStock)
ז'אבן|צילום: rontav, ShutterStock

* ניתן להוסיף כפית תמצית וניל בשלב ההקצפה.