צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל
ז'אבן
תמיד חשבנו שבשביל להכין ז'אבן כמו שצריך חייבים להיות סבתא מרוקאית, שכבר אירחה אצלה איזה 20-30 מימונות בחיים. כמה נחמד לגלות שלא, אפילו ממש לא - כל מה שצריך זה כיריים, מיקסר ואהבה עזה למתוק
עדי קלינגהופר | mako אוכל
| פורסם 25/04/24
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לקערה ענקית:
1 קילו סוכר לבן
2 כוסות (500 מ"ל) מים
4 כפות מיץ לימון
2 חלבונים
לקישוט:
שקדים, אגוזים
אופן ההכנה:
1 מבשלים בסיר רחב סוכר ומים כ-35 דקות על להבה נמוכה.
2 מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל כמה דקות, עד לקבלת סירופ צמיגי. מצננים 10 דקות.
3 מתחילים להקציף את החלבונים ותוך כדי מוסיפים בזרם דק את הסירופ שהצטנן. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ודביק.
4 מעבירים את הז'אבן לכלי זכוכית ומקשטים בשקדים או באגוזים שאוהבים.
* את הז'אבן יש להגיש בתוך שעתיים, או לשמור בהקפאה. במקרר הוא לא יישמר טוב.
לבלוג של עדי - עדיקוש
* ניתן להוסיף כפית תמצית וניל בשלב ההקצפה.