צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
אלפחורס
עוגיות נימוחות במילוי ריבת חלב. הקינוח הכי שווה מדרום אמריקה, בגרסת השף קונדיטור של לחמי
אלון גולדמן | קונדיטוריית לחמי
| פורסם 14/01/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 חמאה רכה
150 אבקת סוכר (כוס ורבע)
3 חלמונים
1 כפית מחית וניל טבעית
מעט גרידת לימון
300 גרם קורנפלור (2 כוסות)
200 גרם קמח (כוס וחצי)
2 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)
8 גרם אבקת אפייה (כמעט שקית)
להרכבה:
כוס ריבת חלב
כוס קוקוס
אופן ההכנה:
1 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. ממשיכים עד שהמסה מקבלת מעט נפח.
2 מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומערבלים היטב. מוסיפים וניל וגרידת לימון ומערבבים עד לאחידות. מוסיפים את החומרים היבשים (קורנפלור, קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה) ומערבלים רק עד שהמסה אחידה.
3 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה (אין צורך לקמח) ומקררים שעה לפחות.
4 קורצים עוגיות ואופים ב-150 מעלות כ-15 דקות, עד להזהבה קלה.
5 הרכבה: מדביקים כל צמד עוגיות זו לזו בעזרת ריבת חלב, וטובלים את הדפנות בקוקוס. שומרים בכלי אטום.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!