צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

עוגת ביסקוויטים פירמידה

תודה לאל על נחמות נוסטלגיות קטנות כמו עוגת ביסקוויטים משולשת - משהו שפעם הצליח להלהיב אותנו לגמרי והיום בעיקר עושה לנו צביטה של געגוע לימים אחרים, אבל גם מתוק בלב. עדיקוש נזכרת ומזכירה

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 11/01/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 שרוול של עוגיות פתיבר

לקרם:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

גביע (250 גרם) גבינה לבנה או גבינת שמנת

6 כפות סוכר

מעט מחית וניל

לציפוי גנאש שוקולד (אפשרות 1):

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

30 גרם חמאה

לציפוי קקאו (אפשרות 2):

רבע כוס חלב או מים

6 כפות סוכר

4 כפות קקאו

100 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הקרם: מקציפים את כל המרכיבים במיקסר לקבלת קצפת יציבה.

2 מניחים על משטח העבודה יריעת נייר אלומיניום גדולה וארוכה, ומרטיבים אותה במעט מים בעזרת הידיים.

3 מסדרים את הפתיבר ב-3 טורים של 5 ביסקוויטים כל אחד.

עוגת ביסקוויטים פירמידה. לימים שמצריכים גיוון (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
לימים שמצריכים גיוון|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

4 מורחים על הביסקוויטים מחצית מכמות הקצפת ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בעוד 3 טורים של 5 ביסקוויטים כל אחד.

5 משטחים את המחצית השנייה של הקצפת.

6 מרימים בזהירות בעזרת נייר האלומיניום את צד ימין וצד שמאל של העוגה ומהדקים לקבלת פירמידה. מעבירים בזהירות למשטח יציב ומשם למקפיא למשך שעתיים, להתייצבות.

7 מכינים את הציפוי: לציפוי גנאש שוקולד ממיסים במיקרוגל את השמנת והשוקולד בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, מוסיפים את החמאה וטורפים. לציפוי קקאו מביאים לרתיחה בקלחת את כל המרכיבים, מורידים מהאש ומצננים מעט.

8 מצפים את העוגה הקפואה ומחזירים למקרר למשך הלילה, או עד התייצבות הקרם.

9 קורעים את נייר האלומיניום מהצדדים ומניחים את העוגה על צלחת הגשה. 

עוגת ביסקוויטים משולשת (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
עוגת ביסקוויטים משולשת|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** העוגה תישמר במקרר במשך 3 ימים.