צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

תבנית בראוניז נימוחים עם בצק עלים

בראוניז הם מהחיתוכיות הכי נחשקות בעולם במתוקים: הם פאדג'יים ודחוסים וברגע שחותכים אחד מהתבנית - מיד חותכים כבר את הבא. שידוך מקרי עם בצק עלים שרק חיכה שנשתמש בו הוליד תבנית מנצחת שבאה מה זה טוב לשבת

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/11/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אני לא יודעת מה גרם לי לחשוב שזה ייצא טעים" להכניס בראוניז לתוך בצק עלים. אבל הבצק נח במקרר כמה ימים וממש רציתי להשתמש בו, והילדים ביקשו בראוניז - אז החיבור היה מתבקש. ובסוף, חיבור של בצק עלים פריך ובראוניז סופר פאדג׳יים בהחלט יצא מוצלח. 

מרכיבים :

תבנית 25X25:

180 גרם חמאה

90 גרם שוקולד מריר

3 ביצים גודל L

כפית תמצית וניל

1 ורבע כוסות (250 גרם) סוכר לבן

חצי כפית מלח דק

2 כפות (20 גרם) קמח לבן

2 כפות (20 גרם) קקאו

חבילת בצק עלים מצונן

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתבנית מרובעת 25X25 ס"מ (או משמנים את התבנית).

2 ממיסים בפולסים במיקרוגל חמאה ושוקולד ומערבבים היטב.

3 טורפים היטב בקערה נפרדת ביצים, וניל, סוכר ומלח למשך 2 דקות.

4 מוסיפים אל הקערה את השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ואבקת קקאו וטורפים עד לקבלת בלילה ללא גושים.

תבנית בראוניז עם בצק עלים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
תבנית בראוניז עם בצק עלים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5 מניחים את בצק העלים בתבנית ומשאירים שוליים שמציצים החוצה.

6 יוצקים את בלילת הבראוניז מעל הבצק בתבנית, מקפלים את קצוות הבצק פנימה ואופים 50-55 דקות עד שבלילת הבראוניז יציבה.

7 מצננים היטב ומגישים.

* שומרים בכלי אטום, הבצק יישאר טרי ופריך למשך יומיים